Синер: Конкуренцията се вдига с идването на Григор; всички знаем неговите успехи

от в 09:53 на 26.09.2022
Калоян Соколов

Яник Синер категорично е най-успешният играч от появата на Sofia Open в календара на ATP, за което говорят двата му поредни завоювани трофея в нашата столица. Тази година световният номер 10 се завръща в опит да реализира своеобразен хеттрик в състезанието, а ето какво сподели италианецът на своята първа пресконференция в хода на събитието:

"София е специален град за мен. На това място спечелих първата си титла и се завръщам да играя с удоволствие. Тази година участниците са още по-силни. Тук е Григор Димитров, както и Пабло Кареньо Буста, чиито резултати през сезона са много добри. Всички знаят за големите успехи и титли на Григор. Присъствието му в София е много важно за турнира и съм сигурен, че тук е идол на мнозина. С него имаме страхотни взаимоотношения извън корта, но е рано да се говори за мач между нас. Гледам двубой за двубой. Най-важното е да показвам напредък в играта си и да продължа да се развивам. Знам, че публиката в София ме харесва и винаги усещам нейната любов.

Забелязах променените трибуни, които са вследствие на паденото на ограниченията за брой зрители и очаквам атмосферата да е фантастична. Надявам се третата ми година тук да е най-силната досега. Удрям топката по-добре отпреди и сервисът ми също е подобрен. Моята цел е да показвам най-доброто, на което съм способен във всеки един турнир. За момента съм изцяло концентриран върху първата си среща, а оттам насетне ще видим как ще се развие седмицата" - завърши Синер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Конкуренцията се вдига с идването на Григор; всички знаем неговите успехи Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | григор димитров | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook