Синер: Липсваше ми острота и енергия; Новак е най-добрият и ме прави по-добър играч

от в 14:19 на 20.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер изигра най-силния турнир в своята кариера, като постигна четири поредни победи над представители на топ 8 и сломи съпротивата дори на самия Новак Джокович, но световният номер едно взе своя реванш в спора за трофея на ATP финалите в Торино.

Все пак местният любимец имаше една незабравима седмица и множество негови колеги се обединиха около мнението, че скоро го очакват титли от Шлема и изкачване на върха в световния тенис.

Синер пък прояви своята характерна скромност в медийните си изяви и призна, че трябва да работи много здраво, ако иска да достигне нивото на вече седемкратния шампион в турнира:

"Днес Новак игра изключително добре, като това важи в особена степен за ударите му от дъното на корта. Самият аз обаче страдах от липсата на достатъчно острота в тениса си, като това си пролича сериозно в дадени моменти, а освен това загубих малко от физическата си енергия.

Това малко прави огромна разлика, изправяйки се срещу най-добрия играч в света. Опитах се да остана в мача, да сервирам добре, само че направих някои неприятни грешки от липса на достатъчно концентрация.

Истината е, че напрежението беше огромно, а той сервираше невероятно добре в рамките на сет и половина, така че беше трудно да му противодействам, но същевременно се насладих на момента. Това е голям финал и усещането е различно.

Новак игра по-добре от мен във важните моменти и напълно заслужаваше победата. Днес видях, че има още много неща, които да подобрявам. Вярвам, че Джокович ме прави по-добър играч, както и всички останали играчи, които са ме побеждавали. Сега предстои Купа "Дейвис", след което трябва да работя над нещата, които имам нужда да подобря" - сподели Синер в своята пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Липсваше ми острота и енергия; Новак е най-добрият и ме прави по-добър играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | новак джокович | Пресконференции | торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook