Синер: Мечтата ми е да победя Федерер на Уимбълдън

от в 11:35 на 15.07.2020
Катерина Георгиева
Роджър Федерер несъмнено е едно от най-големите имена в професионалния спорт. Швейцарецът е вдъхновение не само за милионите си фенове, но и за редица изгряващи таланти в тениса. Един от тях е италианската звезда Яник Синер.

В скорошно интервю младежът сподели коя титла от Големия шлем би бил най-радостен да присъства в колекцията му, като добави, че една от най-големите му мечти е да се наложи над Маестрото на централния корт на Уимбълдън.

Синер

„Знам, че съм едва на 18, но тенисът е моята страст – колкото повече играя, толкова повече спортът ме пленява. Целта ми е да спечеля Откритото първенство на САЩ. Победа, към която се стремя, е над Роджър Федерер на Уимбълдън.”

По време на дългогодишната си кариера 38-годишният швейцарец е поставил десетки рекорди, като е абсолютен лидер по титли на „свещената трева” – осем.

Смятан за един от най-успешните играчи на трева за всички времена, Маестрото е завоювал забележителните 19 титли на тази настилка и дълго време ще остане ненадминат по брой победи на Уимбълдън (101). В Лондон Федерер се е радвал на множество запомнящи се мачове. През 2001 г. при първото си появяване на централния корт тогавашният 19-годишен младеж триумфира над седемкратния шампион Пийт Сампрас в драматичен петсетов сблъсък.

WATCH: When Roger Federer Indicated the Changing of Guard at ...

 

По-рано тази година Роджър обяви оттеглянето си от сезон 2020 поради двете операции на коляното, на които се подложи. По този повод Синер сподели, че е обнадежден Маестрото да се завърне на корта за следващия сезон.

Освен фен на Федерер, италианецът е и почитател на Рафаел Надал. Синер, който навършва 19 следващия месец, разказа за вдъхновението, което черпи от играта на Матадора.

„Признавам, че Надал също ми служи за пример. Имахме възможността да тренираме заедно по време на Откритото първенство на Австралия. Бих искал да приличам на него по отношение на личните му качества, но и да мога да играя тенис на ниво, доближаващо се до неговото. Аз съм много амбициозен” – разкри той.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Мечтата ми е да победя Федерер на Уимбълдън Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook