Синер надделя над Де Минор в един от най-качествените сблъсъци в София!

от в 15:34 на 12.11.2020
Марк Хаджижеков

Яник Синер реализира впечатляващ обрат срещу третия поставен в основната схема на надпреварата в София - Алекс де Минор. Италианецът се наложи след 6:7(3) 6:4 6:1 в един от най-забележителните спектакли на тазгодишния Sofia Open, като в опит за класиране на финала Яник ще се изправи срещу Адриан Манарино. 

Де Минор първи съумя да нанесе пробив в мача, но Синер набързо успя да се реабилитира, връщайки брейка, за да изравни резултата. Впоследствие италианецът започваше да контролира разиграванията все повече, докато Алекс не рядко се озоваваше в защитна позиция. 

Макар че Яник на моменти изглеждаше, че доминира своя съперник, Де Минор съумя да „се закрепи” в резултата, спасявайки редица трудни геймове на собствен начален удар, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. 

В него импулсът бе на страната на третия поставен, който се представи изключително солидно в дългия гейм, докато неговият опонент допускаше грешка след грешка. 

През втората част двамата продължиха да радват публиката с темпови разигравания, като Синер съумя да реализира брейк в „Тилдъновия гейм”. 

Това позволи на 44-тия в света да поеме контрола над събитията на корта, като в крайна сметка Яник се пребори за частта, вкарвайки срещата в решителен сет. 

В курса на двубоя ударите на Синер ставаха все по-плътни, което докарваше безброй затруднения на австралиеца, а благодарение на това Алекс инкасира още един пробив на старта на третата част. 

Уинърите от ракетата на миналогодишния NextGen Finals шампион се сипеха, а след поредния печеливш удар от бекхенд от налгед безнадеждна ситуация Яник се откъсна с внушителния аванс от двоен пробив. 

Макар че Де Минор съумя да се стабилизира, вече бе твърде късно, тъй като Синер бе непоколебим в останалите си сервис геймове до края на мача. При 5:1 последва още един брейк на сметката на италианеца, който по този начин се класира за полуфиналите в София. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер надделя над Де Минор в един от най-качествените сблъсъци в София! Марк Хаджижеков
Теми:  
sofia open 2020 | алекс де минор | софия | тенис турнир в софия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook