Синер надигра Бублик и е във финалната четворка в Маями!

от в 00:10 на 01.04.2021
Петър Томов

19-годишният Яник Синер продължава да мечтае за първа титла от сериите Мастърс след като се наложи с 7:6(5) 6:4 над Александър Бублик на четвъртфиналите в Маями. Младият италианец показа здрава психика в ключовите моменти на срещата и въпреки затрудненията, които имаше от начален удар, се класира за финалната четворка на първия Мастърс турнир през годината, където негов опонент ще бъде водача в схемата Даниил Медведев или Роберто Баутиста Агут.

Бублик откри подобаващо срещата, реализирайки ранен пробив, за да поведе с 3:1. Казахстанецът затвърди стабилната си игра в началото на срещата със серия от безпроблемни геймове на свое подаване, след които сервираше за затваряне на първия сет. Тогава обаче Синер изигра най-силния си гейм като посрещач в мача, записвайки 3 безответни точки от 15-15, за да върне пробива, а впоследствие и да възстанови паритета в частта. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Бублик поведе с два минипробива аванс. Последва внезапен спад в играта на Александър и той загуби всички оставащи точки на негов сервис, с което първата част отиде на сметката на Синер.

Вторият сет започна по идентичен начин и след 12 минути игра Бублик водеше с 3:0. Шампионът от миналогодишното издание на София Оупън не позволи на казахстанеца да се откъсне в сета и също като него записа 3 безответни гейма, като в шестия гейм Синер се наложи да спасява своето подаване от 0-40. Така се стигна до деветия гейм, в който миг разколебание от страна на Бублик позволи на италианеца да достигне до скрит мачбол, който веднага беше успешно реализиран. Сервиращ за място на първия си полуфинал на турнир от сериите Мастърс, Синер бе безгрешен и след час и 42 минути игра се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер надигра Бублик и е във финалната четворка в Маями! Петър Томов
Теми:  
александър бублик | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook