Синер не остави никакви шансове на квалификант за втората си победа на Australian Open

от в 05:09 на 17.01.2024
Мартин Петков

Яник Синер продължава с пълна сила отличния си старт на новия сезон и безпроблемно се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Италианецът, който е сред основните претенденти за титлата в Мелбърн, засвидетелства върховото си лице на корта и не остави никакви шансове на квалификанта Йеспер де Йонг, надигравайки го в последователни сетове за под два часа на корта - 6:2 6:2 6:2. Така световният номер 4 се превърна в първият участник при мъжете, класирал се за третия етап на Аустрелиън Оупън, където очаква да научи срещу кого измежду Даниел Елахи Галан и 26-ия поставен Себастиан Баез ще се изправи в търсене на място във втората седмица на турнира.

Началото на двубоя изглеждаше оптимистично за нидерландеца, който загатна, че разполага с добър сервис, но скоропостижно четвъртият поставен започна все по-добре да разчита подаванията на аутсайдера и видимо установи контрол на корта. Световният номер 161 пък нагледно не разполагаше с необходимите аргументи, за да бъде поне малко равностоен на Синер в разиграванията, което позволи на италианеца да вкара срещата в желаното от себе си темпо и без да се бави излишно, навлезе в ритъм и печелейки четири поредни гейма, заслужи успеха в откриващия сет.

Същевременно на старта на втората част грешките от ракетата на Де Йонг, който опита да покачи агресията в действията си, се увеличиха и това дори още по-видно показваше сериозното игрово преимущество на фаворита. Воден от атакуващия си тенис, световният номер 4 умело изграждаше своите офанзивни акции, които почти неизменно завършваше по план с нанасянето на печелившо отиграване, като съумя да реализира двоен пробив и дублира преднината си в общия резултат на съревнованието.

С настъпването на третата част бе повече от видимо, че тонусът в представянето на нидерландеца отдавна липсваше, като той инкасираше купища неточности от рутинни позиции, което свидетелстваше за примиримостта му спрямо случващото се в сблъсъка и сериозната разлика в класите. Синер пък остана докрай концентриран върху играта си и на бърза ръка отмъкна последователно на два пъти началния удар на своя колега, като оттам насетне нямаше никакви затруднения с това да сложи точка на спора в двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер не остави никакви шансове на квалификант за втората си победа на Australian Open Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook