Синер: Не съм играл тенис от 2 седмици; физическото ми състояние далеч не е перфектно

от в 10:01 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер не е играл професионален мач от Мастърса в Мадрид насам, когато получи контузия в областта на бедрото, но въпреки това не се отказа и надигра Карен Хачанов, а тази победа се оказа пирова, тъй като италианецът трябваше да се оттегли от състезанието в испанската столица, а впоследствие нямаше възможност да играе и на домашната си надпревара в Рим.

Контузията на шампиона от Аустрелиън Оупън се оказа толкова сериозна, че самото му участие на Ролан Гарос беше под сериозна въпросителна и дори редица италиански медии побързаха да отпишат своя сънародник за битките в Париж. Южнотиролецът обаче прояви достатъчно силна воля, за да се завърне точно навреме за втория "мейджър" турнир през сезона, макар че самият той признава как към момента не е на нивото, на което би му се искало да бъде.

"Първият ми мач срещу Юбенкс ще е много труден, защото говорим за нестандартен тенисист, който разполага със страхотен сервис и няма да имам много ритъм в играта си. За мен следващите тренировъчни сесии ще са от огромно значение, за да намеря оптималната си форма и нека видим на какво съм способен. Вече не съм притеснен за бедрото си, защото имах много положителни резултати от последните тестове, които ми направиха. Точно заради това съм тук. Нямаше да играя, ако бедрото ми не беше в добро състояние.

Неприятната част се крие в това, че цялосното ми физическо състояние е далеч от перфектното. Не съм играл тенис от 2 седмици насам, което е твърде дълъг период, имайки предвид, че сега започва турнир от Големия шлем, но гледам да напредвам с всеки изминал ден и тепърва предстои да разберем какъв ще е крайният резултат" - сподели световният номер 2 в последната си пресконференция.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Не съм играл тенис от 2 седмици; физическото ми състояние далеч не е перфектно Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook