Синер охлади надеждите на Франция и подчини Гаске на вероятно последния му Ролан Гарос

от в 00:00 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер развали празненствата на "Филип Шатрие". Вторият поставен се изправи срещу Ришар Гаске, който в миналия кръг постигна страхотна победа над Борна Чорич, а днес френският ветеран също започна много силно мача и внесе известна надежда у феновете на трибуните, но мощта и младежката енергия на Синер бяха твърде сложен ребус за решаване пред бившия номер номер 7 и закономерно победата отиде в ръцете на по-високоранкирания тенисист - 6:4 6:2 6:4 за 2 часа и 15 минути игрово време, а в третия кръг на Ролан Гарос му поредстои да премери сили с един измежду Павел Котов и бившия шампион Стан Вавринка.

Ветеранът демонстрира своето страхотно майсторство на корта и поставяше световния номер две в тежки ситуации, изпъквайки с много разнообтазен тенис. Местният любимец минаваше с лекота през сервис геймовете си, докато Синер непрекъснато беше изоставащ в точките на собствен начален удар, но винаги намираше сили да се измъкне и поддържаше равенството в резултата до 3:3.

Тогава 37-годишният тенисист изцяло беше изоставен от първото си подаване и неговите втори сервиси се превръщаха в лесна плячка за фаворита, който поемаше инициативата още от ретура и със серия от бързи точки съумя да осъществи брейк в седмия гейм. Гаске се опита да отвърне на удара и веднага се сдоби с възможност за рибрейк, само че южнотиролецът действаше много хладнокръвно и не само спаси сервис гейма си, а и впоследствие осъществи нов пробив, за да затвори сета в своя полза.

За съжаление на препълнения "Филип Шатрие", то интензитетът в играта на французина спадна сериозно във втората част и за него стана почти невъзможно да издържи на физическото предизвикателство. Самият бивш член на топ 10 спомена колко е изненадан, че е издържал и спечелил в над 3-часов мач на старта срещу Борна Чорич, а очевидно силите на Гаске бяха на привършаване, като той дори не тръгваше да гони някои топки и удряше много по-меко от обичайното за него. Италианецът пък се възползва мигновено от проблемите на своя опонент и реализира два бързи пробива, с които затвори сета за само около половин час игра.

22-годишният играч искаше да откаже съперника си още в дебютните минути на третата част и влезе в поредица от свръхзвукови завършващи удари, чието наличие позволиха на южнотиролеца да вземе аванс от 2:0. Славният ветеран обаче искаше да удължи максимално престоя си на корта и избухна с марковия си бекхенд по правата, за да възстанови равенството при 2:2.

Последва незабавна реакция от шампиона в Мелбърн, който печелеше всяка една по-дълга размяна на корта и се възползваше максимално от факта, че е далеч по-свеж от местния любимец, а това го изведе до направата на нов брейк, който този път беше достатъчен за триумфа на Синер, а Гаске се сбогува с публиката, изигравайки вероятно последния си мач на Ролан Гарос в кариерата си.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер охлади надеждите на Франция и подчини Гаске на вероятно последния му Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ришар гаске | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook