Синер откри кампанията си в Барселона с лесен успех, Нори отстрани Хачанов

от в 22:57 на 20.04.2021
Диана Андреева

Яник Синер започна бавно, но щом намери своя ритъм не остави шансове на своя опонент Игор Герасимов и се наложи в последователни сетове - 6:3 6:2. Синер, който от понеделник е част от топ 20 на световната ранглиста, демонстрира тенис на най-високо ниво и заслужено си осигури място в 1/8-финалната фаза на Barcelona Open.

В следващия етап от турнира италианецът ще се изправи срещу местен представител в лицето на Роберто-Баутиста Агут. Те вече два пъти през сезона се изправиха един срещу друг, предоставяйки на феновете възможност да наблюдават първокласен тенис, а до момента Агут, макар и по-опитен и по-високо класиран, няма победа над този си опонент. 

В друг мач от деня Камерън Нори допусна моментен спад и загуби сет, но все пак се справи с Карен Хачанов, за да продължи участието си в ATP 500 надпреварата. Британецът се наложи след 6:4 3:6 6:3 над 12-ия поставен в Barcelona Open и по този начин си осигури мач срещу намиращия се в блестяща форма финалист от Nitto ATP Finals 2017 - Давид Гофен. Това ще бъде първи мач помежду им, а ако успее да се справи с белгийския си опонент, Нори ще се класира за трети 1/4-финал през сезона. 

Макар и да загуби, Хачанов далеч не показа неубедителна игра на кортовете в Испания. Руснакът бе стабилен на сервис и агресивен от основна линия, но непостоянството му, в комбинация с разнообразни отигравания от страна на Нори, бяха причина в крайна сметка британецът да се поздрави с победа в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер откри кампанията си в Барселона с лесен успех, Нори отстрани Хачанов Диана Андреева
Теми:  
барселона | егор герасимов | камерън нори | карен хачанов | синер | тенис турнир в барселона | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook