Иснър надигра Синер и продължава към 1/8-финалите в Синсинати; Пея изненада Фонини

от в 05:00 на 19.08.2021
Владислав Риждов

 Джон Иснър продължава да демонстрира невероятната форма, в която се намира в последно време. 36-годишният американец бе на две точки от загубата срещу Яник Синер в мача им от втория кръг в Синсинати, но в крайна сметка надигра младия италианец с резултат 5:7 7:6(4) 6:4.

Като цяло срещата бе равностойна и се реши от малките детайли в нея. В откриващата част двамата трудно стигаха до точки за брейк. При първия си шанс обаче Синер материализира възможността си и проби Иснър, а след това взе убедително подаването си, за да запише откриващия сет на сметката си. Във втората част двамата бяха още по-солидни от линията за сервиране и не бе изненада, че трябваше да изиграят тайбрек в края. В него Синер поведе уверено с 4:2, но Иснър не бе казал последната си дума и постигна впечатляващ обрат, спечелвайки пет поредни точки, за да изравни общия резултат.

В решителния сет Биг Джон нанесе ранен удар по съперника си, който му позволи да поеме инициативата. Иснър се добра до пробив в петия гейм от частта, а до финала на срещата бе достатъчно солиден, ограничавайки до минимум шансовете на Синер да се завърне в битката за крайния успех. Победата за американския гигант световния №26 е негова 11-та в последните му 12 срещи.

Гуидо Пея, който не се намира в най-добрата форма от своята кариера, изненада Фабио Фонини и елиминира италианеца от надпреварата. Аржентинецът записа две поредни победи за първи път от началото на 2020 г., когато го направи в Мелбърн на Аустрелиън Оупън, като днес се наложи с резултат 6:1 7:5.

Световният номер 93 стартира по-добре срещата от своя съперник и това бързо се отрази на резултата. Пея бързо придоби контрола върху случващото се на корта и се възползва от слабата игра на Фонини. Аржентинският левичар оползотвори шансовете си за брейк, пробивайки на два пъти сервиса на италианеца, което наклони максимално везните в негова полза за успех в откриващата част. Вторият сет бе равностоен, като двамата си размениха по един пробив в самото начало. Фонини повиши нивото си на игра, но определено продължаваше да изпитва трудности, особено от линията за сервис. Пея пък остана концентриран до самия финал на мача и успя да пречупи 36-ия в ранглистата, за да се поздрави с ценен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър надигра Синер и продължава към 1/8-финалите в Синсинати; Пея изненада Фонини Владислав Риждов
Теми:  
гуидо пея | джон иснър | мастърс | обзор | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook