Синер получи трофея си за световен №1 и бе поздравен от бившите водачи в ранглистата (видео)

от в 08:31 на 11.06.2024
Елеонора Александрова

10-ти юни 2024-та година определено е дата, която Яник Синер никога няма да забрави, след като италианецът се превърна в 29-тия тенисист оглавявал световната ранглиста от нейното създаване през 1973-та година. Макар и този сезон да е най-успешният за него някога, записвайки 33 победи в 36-те си мача (като всичките му загуби са в полуфиналната фаза на турнирите), включително и 3 титли, възходът на Синер започна още през втората половина на 2023-та - от Торонто (където спечели първата си Мастърс титла) до Дейвис Къп, той е понесъл едва 4 поражения в общо 31 мача през този период.

Формата, в която южнотиролецът се намира, му позволи да се превърне в един от основните претенденти за първото място и изглеждаше само въпрос на време той да стане първият тенисист от Италия, който да оглави ранглистата. Както при всеки друг номер 1, така и при Синер, се проведе фотосесия с трофея, който всеки тенисист, с такова постижение, получава, като самата купа му беше връчена лично от президента на ATP - Андреа Гауденци.

Синер пък за пореден път демонстрира впечатляващата си скромност. Новият световен номер 1 очевидно бе развълнуван, но и не скри факта, че огромното постижение е вследствие на много работа и лишения, като сподели за ATP следното:

"Този резултат е невероятен и е вследствие на работната ми етика. Това беше една от целите за мен и моя екип тази година. Най-важното за мен обаче е винаги да се себеусъвършенствам, като играч и като човек и да бъда обкръжен от страхотни хора. Мисля, че мога да бъда много щастлив и доволен от това, което правя, както и от моя отбор. Напоследък играя наистина добър тенис. Много съм щастлив, че съм на тази позиция."

Яник също така беше изненада с видео, в което бива поздравен от 16 бивши водачи в световната ранглиста, сред които бяха Роджър Федерер, Стефан Едберг, Андре Агаси, Борис Бекер и много други легенди на играта, а Агаси определео впечатли със своята перспектива, заявява на Синер как планетата Земя би избрала точно него, ако имаше тенис турнир на Вселената.

Източник: ATP 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер получи трофея си за световен №1 и бе поздравен от бившите водачи в ранглистата (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook