Синер: Посвещавам този турнир на Беретини, той заслужава да бъде тук повече от мен

от в 10:27 на 17.11.2021
Мирела Николова

Яник Синер бе сред основните претенденти за последното осмо място на Финалите на АТР в Торино, но малко не му достигна да се класира като пълноправен участник и пристигна в италианския град като първа резерва. Късметът му обаче се усмихна, тъй като в откриващия си мач Матео Беретини получи контузия, която не му позволи да продължи участието си в надпреварата, и така даде възможност на своя сънародник да направи дебюта си в Мастърса на 8-те най-добри за сезона.

Младият италианец се възползва по най-добрия начин от отворения шанс пред себе си и стартира по безупречен начин участието си, отпускайки едва 4 гейма на Хуберт Хуркач. След двубоя Синер написа послание на камерата, гласящо: "Матео, ти си идол", а в интервюто си на корта също засвидетелства уважението си към своя сънародник:

"От една страна, това е акцентът ми през тази година, но от друга, начинът, по който влязох в турнира, не е желаният, тъй като заех мястото на Матео, който заслужава много повече да бъде тук, отколкото аз. Желая му само най-доброто от тук насетне, тъй като по време на неговата кариера късметът на няколко пъти му е обръщал гръб. Както казах и преди това, ще посветя участието си тук на Беретини. Дадох всичко от себе си на корта тази вечер", сподели световният №11.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Посвещавам този турнир на Беретини, той заслужава да бъде тук повече от мен Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервю | любопитно | матео беретини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook