Синер потрепери срещу сензацията Бу, но успешно оформи мечтания финал с Алкарас в Пекин!

от в 16:19 на 01.10.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер е вторият финалист на ATP 500 турнира в Пекин. Световният номер 1 сложи край на приказката на сензацията на турнира, Бу Юнчаокете, надигравайки го с 6:3 7:6(3) за 2 час и 7 минути игрово време, като по този начин оформи мечтаното зрелище с Карлос Алкарас, който днес по-рано победи Даниил Медведев. Така Синер е само на една победа от защитата на своя трофей, записвайки 59-ти успех от началото на сезона, а утре предстои да видим дали ще съумее да удължи серията си на 16 поредни победи, изправяйки се срещу суперник, от когото вече загуби на два пъти през сезона.

Срещата започна неуверено за фаворита, който допускаше твърде множество неточности, докато съперникът му изглеждаше много спокоен и сякаш вярваше, че е способен да вземе още един сериозен скалп. местният любимец дори разполагаше с общо три брейкбола в петия гейм, но защитаващият шампион оцеля и почивката дойде при 3:2 в негова полза.

Този момент се оказа решителен за изхода на откриващата част, защото постепенно италианецът намери най-доброто си ниво и световният номер 96 нямаше отговор на неговите вихрени атаки, което позволи на топ поставения да спечели 3 от следващите 4 гейма, за да се поздрави със спечелването на първия сет.

Въпреки загубената първа част, Юнчаокете продължаваше да играе много смело срещу двукратния "мейджър" шампион, който от своя страна се опитваше всячески да убие интригата в мача. Синер разполагаше с три брейкбола в хода на целия сет, но китаецът намираше линиите в почти всеки един критичен момент и заслужено достигна до тайбрек.

В дългия гейм видяхме същински тенис мастърклас в изпълнение на южнотиролеца, който летеше по корта и спечели шест от първите седем точки, за да поведе с 6:1 и да си осигури 5 мачбола. По-нискоранкираният състезател съумя да спаси два от тях, но това не бе достатъчно за него и така Синер оформи финалнта епиката с Алкарас, срещу когото има негативен баланс от 4:5 в преките им мачове!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер потрепери срещу сензацията Бу, но успешно оформи мечтания финал с Алкарас в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бу юнчаокете | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook