Синер преди финала: Григор може абсолютно всичко на корта; предстои ми сериозен тест

от в 14:53 на 30.03.2024
Калоян Соколов

Яник Синер безспорно е играчът в най-добра форма от началото на сезона. Италианецът завоюва титлата на Аустрелиън Оупън, след което триумфира в Ротердам и единствено Карлос Алкарас досега е съумял да го надиграе през 2024-та. Световният номер три изнесе един от най-силните си мачове в сериите "Мастърс" през вчерашния ден, разгромявайки Даниил Медведев с 6:1 6:2 и така записа пета поредна победа над руснака, за да се класира за финала в Маями, където го очаква сблъсък Григор Димитров.

Досега Синер има предимство от 2:1 успеха в преките си двубои с първата ни ракета, като любопитното е, че през миналата година двамата отново се срещнаха в Маями, а победата беше завоювана без особени проблеми от по-високоранкирания тенисист - 6:3 6:4. В момента обаче Димитров е напълно различен играч и шампионът от Мелбърн е напълно наясно, че утре му предстои едно далеч по-сериозно предизвикателство спрямо това отпреди 12 месеца:

"В мача с Карлос видяхме страхотна сегашна версия на Григор. Той игра наистина невероятно. Говорим за един изключително талантлив тенисист, който се намира в топ форма и е способен непрекъснато да променя ритъма на разиграванията. Димитров може да играе добре от дъното на корта, както и да навлиза навътре в пределите на корта. Всички знаем колко добър е в близост до мрежата, където винаги е демонстрирал изключително добри реакиции. Григор е един напълно завършен тенисист, който може абсолютно всичко на корта.

Предстои един сериозен тест за мен и тепърва ще видим какво ще е развитието на мача. Очаквам единс наистина невероятен финал и се надявам да покажа най-добрия си тенис" - заяви южнотиролецът в последното си интервю.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер преди финала: Григор може абсолютно всичко на корта; предстои ми сериозен тест Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook