Синер продължава без загубен сет в Антверпен, очаква го опасен противник на 1/2-финал

от в 19:37 на 22.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер е сред претендентите за последното осмо място в годишната ранглиста на АТР, което ще им осигури билет за Финалите в Торино през следващия месец. Ето защо всички турнири от тук насетне са от изключително значение за младия италианец, който вече е полуфиналист на АТР 250 надпреварата в Антверпен. Той определено се намира в страхотна форма, тъй като наскоро триумфира на Sofia Open, а през тази седмица също има възможност да вдигне трофея в Белгия и да натрупа точки към актива си. Днес 20-годишният тенисист се справи със съпротивата на Артур Риндеркнех в двубой от четвъртфиналите и си гарантира място сред последните четирима в състезанието след рутинното 6:4 6:2.

В първата половина на откриващата част двамата изпитваха известни колебания от сервис линията, които доведоха до серия от 3 поредни пробива, победител от която излезе представителят на Италия, за да поведе впоследствие с 4:2. Той дори имаше шансове да дублира аванса си, но французинът не позволи това да се случи и остана близо до съперника си в резултата. Сервирайки за спечелване на сета, Яник изостана с 15:40, но веднага се мобилизира и успя да обърне хода на събитията в своя полза, прибавяйки дебютната част към своята сметка.

Той пренесе устрема си и в началото на втория сет, когато пробив в първия възможен момент му осигури контрола върху събитията на корта. Топ поставеният бе безупречен в изявите си и рядко отпускаше дори точка на опонента си на собствен начален удар, поддържайки убедително преднината си. Синер съумя да реализира втори брейк в края на частта за 5:2, който изцяло лиши Риндеркнех от надежди за обрат.

В сблъсък за класиране на финала младият италианец ще се изправи срещу световния №32 Лойд Харис, който прави един от най-силните си сезони през 2021-ва година, като може да се похвали с победи над Рафаел Надал, Григор Димитров, Доминик Тийм и Стан Вавринка, както и с достигането си до четвъртфиналите на US Open. Южноафриканецът демонстрира изключителна стабилност през днешния ден в четвъртфиналната си среща с Мартон Фучович и заслужено продължава към полуфиналната фаза след 6:2 7:5. Двубоят бе решен от два пробива в първия сет и един брейк в самия край на втората част, който предопредели изхода на мача в полза на по-високоранкирания тенисист.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер продължава без загубен сет в Антверпен, очаква го опасен противник на 1/2-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook