Синер: Само най-близките знаят какво ми костваше тази титла; не съм напълно готов за US Open

от в 10:21 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер на практика нямаше лесен мач в Синсинати и трябваше да се бори, както със своя съперник, така и със своите физически проблеми, които бяха причината да не видим италианеца на Олимпиадата в Париж. Световният номер едно обаче показа несломим дух в хода на Мастърса в Охайо и заслужено спечели своята дебютна титла от състезанието, надигравайки във финала Франсис Тиафо, а ето какво сподели впоследствие щастливият носител на трофея:

"Много се радвам да те видя отново как играеш на подобно високо равнище, Франсис. Знам, че имаше много тежък минал сезон, но в момента правиш страхотен прогрес. Пожелавам ти успех в Ню Йорк.

Искам да благодаря на моя отбор, че остана до мен през цялото време. Оособено в тежките моменти, които не бяха никак малко. Щастлив съм да спечеля този турнир и близките до мен хора, са наясно какво ми костваше, за да го направя.

Беше много тежка седмица и съм изключително щастлив с днешното си представяне. Не ми беше никак лесно от ментална гледна точка. Имах страхотен рейд от началото на надпреварата и се опитах отново да дам най-доброто от себе си. И двамата бяхме много изморени от вчерашните си срещи, а напрежението също беше сериозен фактор, но съм наистина щастлив от нивото си на тенис в най-важните моменти.

Преминах през много върхове и спадове в последните мачове, което донякъде е нормално на това равнище и съм горд от това как излязох от всяка една трудна ситуация на корта. Сега е наистина важно да се възстановя напълно за US Open, защото все още не съм физически готов за турнир от Големия шлем. Това е голямата ми цел и е отлично да бъда отново в позицията на един от фаворитите. Надявам се да запазя същото ниво на концентранция и ще се опитам да пренеса добрата си игра в Ню Йорк.

Тази седмица е специална за мен, защото имах рожден ден. Обикновено не харесвам рождените си дни, но този определено е изключение от правилото" - завърши речта на шампиона.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Само най-близките знаят какво ми костваше тази титла; не съм напълно готов за US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | реч | синсинати | франсис тиафо | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook