Синер: Щастлив съм да бъда тук пред вас; накарахте ме да се чувствам като у дома си!

от в 15:34 на 28.01.2024
Мартин Петков

Яник Синер е новият крал в Мелбърн, след като в епична битка се завърна от 0:2 сета и "ремонтира" Даниил Медведев за дебютния си триумф в турнирите от Големия шлем. Щастието за италианеца и всички негови почитатели пък е напълно оправдано, особено с оглед факта, че в последните месеци именно 22-годишният тенисист се явяваше като навярно най-добрият играч на планетата. В моментите след завоюването на първата си "мейджър" титла пък световният номер 4 застана на микрофона пред изпълнения до краен предел "Rod Laver Arena" за своята шампионска реч, по време на която сподели следното:

"Даниил, искам да поздравя теб и екипа за изумителния турнир, който имахте отново. Знам, че играхме доста финали заедно вече, но във всеки мач аз намирам нещо, което мога да подобря, така че ти ме правиш по-добър играч. Твоето представяне в хода на турнира, часовете прекарани на корта, както и днешното ти равнище, да гониш всяка една топка, това е наистина запомнящо се да бъде видяно. Надявам се, че ще можеш да вдигнеш този трофей, вярвам, че ще го направиш. Пожелавам ти всичко най-добро през сезона.

Искам да благодаря на всички спонсори, децата гонещи топките, съдиите, както и на всеки един, който отговоря този турнир да бъде толкова добър. Щастлив съм да бъда тук, предвид факта че родилите ми живеят на минус 20 градуса сутринта, по-хубаво е да бягам под слънцето тук. Ясно е, че това е голям турнир за мен, така че искам да благодаря на всекиго, доприсенъл този Шлем да е толкова специален.

Към екипа ми, всеки един, който е в щаба ми, а и не само, всички подкрепящи ме от вкъщи, ние се опитваме да подобряваме нивото ми ежедневно, за да ставам все по-силен, поради което съм толкова благодарен да ви имам, защото вие ме подкрепяте, разбирате ме, колкото и да е трудно понякога, понеже съм още млад. Това е, каквото е, просто искам да благодаря на всекиго. Най-важното е, че подкрепата от трибуните в хода на цялата надпревара бе повече от изумителна, защото вие ме накарахте да се чувствам като у дома си и макар това да е 15-хиляден корт, то вие се усещахте като много повече, благодаря ви.

До всеки един гледащ от вкъщи, сред които е и семейството ми, пожелавам на всекиго да има като моите родители, които винаги са ми давали правото да избирам какво искам да правя, дори и когато съм бил доста по-млад, практикувайки и други спортове. Никога не са наслагали напрежение върху мен и се надявам, че тази свобода може да бъде възможна за всекиго и благодаря много на родителите си.", завърши най-новият шампион в Големия шлем.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Щастлив съм да бъда тук пред вас; накарахте ме да се чувствам като у дома си! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | даниил медведев | шампионска реч | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook