Синер: Ще трябва да вдигна още повече летвата за мача с Григор; срещу него винаго е трудно

от в 18:24 на 04.06.2024
Калоян Соколов

Яник Синер определено ще влезе като фаворит в 1/4-финалната си битка с Григор Димитров на Ролан Гарос. Италианецът е най-добрият тенисист от началото на годината и е спечелил последните си три срещи с първата ни ракета, като го надигра с категоричното 6:3 6:1 на финала в Маями. Синер обаче е наясно колко опасен може да бъде най-добрия български тенисист и очаква сериозен тест през днешния ден:

"Започнах турнира с известни съмнения, но вдигам нивото с всеки изминал мач и се чувствам все по-добре физически. Надявам се да бъда още по-силен срещу Димитров. В сравнение с миналото съм узрял, натрупах повече опит и разчитам по-добре ситуациите на корта. С Григор досега не сме играли в Големия шлем и очаквам труден мач, както винаги срещу него.

Напрежението със сигурност ще е по-голямо от обикновено, но работим толкова усилено точно заради такива мачове и искам да се поставям възможно най-често в подобни ситуации. Ще трябва да вдигна още повече летвата и се надявам да подобря сервирането си, а с това и всички други малки детайли, които могат да направят разликата в двубоя - коментира световният номер две пред UbiTennis.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Ще трябва да вдигна още повече летвата за мача с Григор; срещу него винаго е трудно Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook