Синер след напускането на Уимбълдън: Бях посъветван да се откажа; страдах на корта

от в 08:52 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Яник Синер даде абсолютно всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи в 5-сетово зрелище на Даниил Медведев в 1/4-финалите на Уимбълдън. Топ поставеният не се чувстваше добре физически по време на срещата и дори в третата част взе медицинско прекъсване извън корта, но продължи да се бори до последно и имаше своите шансове да се поздрави с победата. Самият Синер разкрива как е бил посъветван да прекрати съпротивата си в мача от медицинските лица, само че той е бил твърдо решен да остане на корта и се старае да извлече позитивите от представянето си на "свещената трева"

"Медведев е бил номер едно в света. Печелил е множество титли и знае как да се справя с подобни ситуации на корта. Даниил харесва дългите разигравания и е много умен тенисист със страхотни оръжия на корта. Тези неща не са тайна за никого и очаквах тежка битка. Мога само да поздравя съперника, който игра по-добре от мен в най-важните моменти. Това е.

Още на сутринта не се чувствах особено добре. Имах си своите проблеми, а с умората стана още по-трудно. Докторът ми каза, че ще е по-разумно да се откажа, защото не му изглеждах в достатъчно добра физическа форма да продължа мача, след като ме прегледа. Страдах на корта и не беше лесно. Опитах да се боря с наличното.

Виеше ми се свят през цялото време. Най-лошо беше положението, когато напуснах корта. Все пак дадох всичко от себе си. Най-разочарован съм за третия сет, тъй като там имах два сетбола. В следващия сет вдигнах нивото си, а в петата част изиграх един слаб сервис гейм и това реши изхода на мача.

Преди две години се отказвах много често. Не исках да го правя, ако става въпрос просто за някакъв вирус или болест. Все още бях във форма да играя по някакъв начин. В петия сет отново започнах да се чувствам малко по-добре. Нивата ми на енергия се вдигнаха, но точно те бяха изключително непостоянни през днешния ден. Не е лесно да се справиш с подобна ситуация на корта, но в нито един момент не съм мислел за отказване.

Трудно е, защото усещах в хода на турнира, че удрям топката изключително добре. Опитах се и днес, но не получих развръзката, на която се надявах. Това не отнема от самочувствието ми за следващите надпревари, въпреки че подобна загуба е трудна за преглъщане. Сезонът обаче върви отлично. Записах много победи и съвсем малко поражения. Важното е, че нивото е тук. Гледам да обърна внимание на позитивите" - заяви световният номер едно на пресконференцията си след двубоя.

Източник: Tennis Majors

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер след напускането на Уимбълдън: Бях посъветван да се откажа; страдах на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюто | любопитно | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook