Синер след поражението от Алкарас: Разочарован съм; голямото напражение предизвика крампите

от в 09:59 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Яник Синер остави всичко на корта, но и това не беше достатъчно, за да бъде победен Карлос Алкарас. Испанецът нанесе едва третата загуба на италианеца през сезона и го лиши от шанса да играе дебютен финал на Ролан Гарос, надделявайки над него в 5-сетова епика на "Филип Шатрие". Впоследствие Синер не скри колко сериозно разочарование изпитва, но също така и намери немалко позитиви, които може да отличи по време на участието си във френската столица:

За развитието на мача и емоциите му след него:

- Мисля, че беше страхотен мач. Той игра по-добре от мен в сетовете, които спечели, когато говорим за важните точки. Това се оказа ключово. Разочарован съм от резултата, но това е част от процеса ми на израстване. Същевременно съм много щастлив, имайки предвид къде бях преди турнира. Разочарованието обаче в момента надделява. Ще се опитам да търся начини как да се подобря, ще давам най-доброто от себе си и ще видим какво мога да напраавя за в бъдеще на този турнир. Положителното е, че се представих много по-добре от миналата година и ще имам още един шанс на Олимпиадата.

За крампите:

- Да, изпитах голяма доза напрежение и се появиха крампи. Вече се справям с тези сутиации малко по-добре. Имал съм подобни моменти в миналото, където не можех да реагирам, но сега нещата не са такива. Това се случи в началото на третия сет и не бях притеснен за тялото си, защото се чувствах добре. Няма как да не бъде доволен от тялото си, защото преди турнира не правех абсолютно нищо, а днес играх четири часа.

За съперничеството му с Алкарас и дали то е новата класика в тениса:

- Не можем да се сравняваме все още с най-големите. Твърде рано е. Гледайки резултатите обаче е много вероятно да играем с него в крайните фази на турнирите и това със сигурност е вълнуващо. Победителят е щастлив, а загубилият търси начин да вземе реванш в следващия мач. Това ще се и опитам да направя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер след поражението от Алкарас: Разочарован съм; голямото напражение предизвика крампите Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook