Синер след успеха над Алкарас: Това е една от най-големите ми победи; играя по нов начин

от в 21:04 на 01.04.2023
Калоян Соколов

Яник Синер извоюва правото за втори път в кариерата си да се бори за спечелването на трофея от Мастърса в Маями, след като пречупи Карлос Алкарас в епичен тричасов сблъсък. Италианецът беше само на няколко точки от това да запише трето поредно поражение от световния номер едно, но показа невероятен характер и изглеждаше невъзможно да му се противодейства в заключителните моменти от срещата, когато наложи пълна доминация на корта. Впоследствие Синер призна пред медиите, че това е една от най-големите му победи изобщо в кариерата и сподели как в момента прибавя нов елемент към своя тенис репертоар.

За победата и къде я поставя в личната си класация от успехи:

- Това е една от най-добрите ми победи някога. Беше изключително тежък мач, като и двамата бяхме на много високо ниво. Трябваше да направя някои промени спрямо миналата ни среща в Индиън Уелс и в крайна сметка това ми донесе успех. Не мога да ви кажа какво точно съм променил, но мисля, че Карлос разбра за какво става въпрос в края на срещата и вероятно той също ще излезе с друга тактика при следващия ни сблъсък.

За това дали успява да се наслаждава на подобен тип двубои, докато все още е на корта?

 

Винаги е хубаво, когато си част от подобен двубой и усещащ колко висококачествен тенис се играе. Усещаш от какво зрелище действително си част, наблюдавайки реакциите на публиката. През цялото време ти се налага да правиш известни промени в играта си, за да имаш шансове и аз съумях да го сторя по най-добрия възможен начин. Наслаждавах се истински на изживяването.

За това дали е приел тежко загубата от Алкарас в Индиън Уелс:

 

Не съм преживявал дълго предходната загуба в Индиън Уелс. Веднага отлетях за Маями и ден по-късно бях отново на корта, опитвайки се да подобря дадени неща и да миксирам повече играта си, за да бъда готов, когато отново срещна Карлос. Вкарвам нов елемент в играта си, който започна да работи много добре още в мача с Григор и оттам насетне всичко се получава по перфектен начин за мен в турнира, от което мога единствено да бъде щастлив. За да побеждаваш такива играчи, то трябва да прибягваш до удари, които обикновено не опитваш на корта и днес бях достатъчно смел, за да спечеля.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер след успеха над Алкарас: Това е една от най-големите ми победи; играя по нов начин Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook