Синер след загубата: Трудно е да го преглътна; получих крампи точно заради онази точка

от в 08:14 на 14.04.2024
Калоян Соколов

Яник Синер определено няма да съумее да преглътне лесно загубата си в полуфиналите на Мастърса в Монте Карло от Стефанос Циципас. Италианецът изглеждаше в изключително изгодна позиция за спечелването на мача, водейки с 3:1 в решителния сет, само че много сериозна неточност на френската съдийка Орели Тортe беше в основата на обрата в полза на 2-кратния шампион, тъй като тя не отчете негова очевадна двойна грешка, която щеше да има цената на втори пробив в полза на шампиона от Аустрелиън Оупън. 

Тези събития категорично възродиха Циципас и същевременно смазаха психологически Синер, който накрая дори получи крампи вследствие на нервното напрежение, а ето какво сподели играчът с най-много победи от началото на сезона в последвалата си пресконференция:

"Случва се. Вече е в минало и не мога да направя нищо по въпроса. Трудно е да го приема и да го преглътна, защото в един момент играех страхотен тенис, спазвайки възможно най-добрата тактическа дисциплина. Всичко вървеше в правилната за мен посока, но за щастие или нещастие, то всеки може да направи грешка. Никой не е застрахован от това, така че аз самият бих могъл също да се озова в същата позиция. След това вероятно получих крампи заради случилото се в точно в тази точка, защото всичко е свързано с нервите и не беше лесно да продължа да играя. Опитах да дам най-доброто от себе си, но Стефанос вдигна нивото, а моментът изцяло се промени и отиде на негова страна. Това е забавната част на тениса" - сподели световният номер две в последната си пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер след загубата: Трудно е да го преглътна; получих крампи точно заради онази точка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook