Синер: Случилото се ми причини много безсънни нощи; не се чувствах като себе си на корта

от в 15:14 на 26.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер взе участие в първото си телевизионно интервю, откакто изтече информацията, че е дал 2 положителни допинг проби през месец март. Италианецът отрече отношението спрямо него по време на процеса да е било по-различно и отново защити своята версия от дадената преди два дни пресконференция, че просто е знаел откъде забраненото вещество е попаднало в неговото тяло, споделяйки колко тежко му е било след изтичането на въпросните новини.

Много играчи намекнаха, че има двоен стандарт в твоя случай и си бил третиран различно спрямо редица други тенисисти. Ти обаче настояваш, че отношението спрямо теб е било напълно честно. Твоят треньор обаче изтъкна една разлика, а именно, че имаш ресурсите да наемеш добър правен екип. Представяш ли си да преминеш през същия този процес, ако нямаш всички тези експерти до себе си?

- Да, тук от значение е позицията, на която се намираш в света на тениса. Аз имам щастието да се намирам на едно място в кариерата си, което ми позволява да работя с възможно най-висококвалифицираните хора. Това със сигурност е плюс и щеше да бъде различно, ако бях в друга позиция, но това не променя факта, че съм бил третиран, както всички останали.

Продължих да играя, защото знаехме как точно клостеболът е попаднал в тялото ми, а именно чрез спрея. Вземам под внимание всички неща, през които преминах и мога да каже, че отношението спрямо мен не е било специално. Процесът беше много дълъг и труден за мен. Чувствах огромна тежест върху раменете си, докато чаках решението. Определено мога да каже, че този период е един от най-тежките някога в живота ми и съм щастлив, че вече е в миналото.

Как ти се отрази новината за положителните ти допинг проби?

- Случилото се ми повлия, защото се разболях и нямах толкова енергия на корта. Видяхте например какво се случи на Уимбълдън. Имах множество безсънни нощи, а физическите проблеми не закъсняха. Имах сериозни проблеми с бедрото в Монте Карло, след като точно бях разбрал за положителните тестове. Не се чувствах щастлив на корта и просто не бях себе си. Усещането ми беше различно, но сега се надявам най-после да обърна тази страница.

Вече имаше пресконференция, но ти давам последната дума, за да затвориш случая. Има ли нещо, което би искал да добавиш?

- Честно казано, не. Бяха тежки времена, в които изпитах сериозни съмнения. Освободих се от огромна тежест и това е такова облекчение за мен. Надявам се нито един тенисист да не преминава през същото. Също така се надявам, че хората ще разберат защо ми позволиха да продължа да се състезавам. Мисля, че вече обясних целия процес и как имаше разследване, както при всички останали играчи в моята ситуация. Надявам се всичко да се е изяснило и оттук насетне да продължа напред.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Случилото се ми причини много безсънни нощи; не се чувствах като себе си на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook