Синер смълча публиката и пречупи вдъхновения Пол в 2 тайбрека за 1/4-финал на US Open!

от в 06:59 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер преодоля първия си сериозен тест на тазгодишния US Open, надигравайки местния любимец Томи Пол. 14-ия поставен водеше играта във всеки един от първите два сета, но пропусна шансовете си и световният номер едно не му прости това, надделявайки над него със 7:6(3) 7:6(5) 6:1 за 2 часа и 46 минути игрово време. Така италианецът за пръв път в своята кариера достига до 1/4-финалите на всички "мейджъри" в една и съща година, а в следващата фаза му предстои да се изправи срещу бившия шампион Даниил Медведев, от когото загуби на Уимбълдън.

Пол летеше по корта в първите минути и реализираше уинъри от всяка една позиция, докато фаворитът влезе по-бавно в мача и бъро се оказа догонващ с два брейка при 1:4. Реакцията на шампиона от Аустрелиън Оупън беше незабавна и той загуби едва една точка в следващите две подавания на местния любимец, обръщайки нещата до 5:4 в своя полза. Амеирканецът отрази сетбол в ответния гейм и докара нещата до тайбрек, но там Синер приключи сета със серия от 4 поредни точки.

Втората част ни предложи много висококачествен тенис, като играчите поемаха веднага инициативата и реализираха  с лекота успешни бързи комбинации. Италаинецът беше недосегаем от дъното на корта, но Пол намираше своите начини с разнообразния си тенис да да остане равностоен и не видяхме нито един брейкбол, което доведе нещата до още един тайбрек.

Там топ поставеният на два пъти повеждаше с мини брейк, но биваше неизменно настиган и световният номер 14 даже излезе напред за 5:4. Последваха два сбъркани ретура при втори сервис от ракетата на Пол и той се оказа изправен пред сетбол, който беше реализиран след мощен форхенд от южнотиролеца.

Изглежда този момент пречупи сериозно американеца, защото той не оказа никаква съпротивата в третата част и единствено съумя да намали изоставането си до 1:3, след което беще принуден да капитулира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер смълча публиката и пречупи вдъхновения Пол в 2 тайбрека за 1/4-финал на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | Обзори | томи пол | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook