Синер спечели тежка битка в пустинята и ще премери сили с Кирьос в четвъртия кръг!

от в 07:59 на 15.03.2022
Калоян Соколов

Яник Синер започна нов период в своята млада кариера, след като се раздели с дългогодишния си треньор Рикардо Пиати и започна работа със своя сънародник Симоне Ваньози. Тепърва ще разберем до колко правилен е бил този ход от страна на младока, но засега той се представя чудесно на Мастърса в Индиън Уелс и тази нощ се класира за осминафиналите на турнира, побеждавайки французина Бенжамен Бонзи със 7:6(5) 3:6 6:4 и така си осигури двубой срещу винаги непредсказуемия Ник Кирьос.

Дебютната част започна с труден период за сервиращите, по време на който двамата тенисисти си размениха по един пробив до 2:2. Синер опитваше да диктува темпото на разиграванията, но опонентът му умело парираше неговите атаки, което му позволяваше често да поставя под напрежение подаването на фаворита. Въпреки това обаче италианецът показа характер и неизменно успяваше да се измъкне от затруднените ситуации, като дори спаси два сетбола, за да предизвика изиграването на тайбрек, в който надигра изцяло непоставения състезател и докара частта до успешен за себе си завършек.

Вторият сет обаче премина под пълната диктовка на Бонзи, който намери ритъма в играта си и доминираше разиграванията от основната линия, като нерядко търсеше пътя напред към мрежата, където беше безпогрешен. Това помогна на аутсайдера да вземе сериозен аванс, за да си гарантира изравняването на общия резултат.

Третата част се развиваше безметежно за десетия поставен, чийто тенис достигна връхната си точка и уинърите нарастваха с лекота в актива му. Бонзи пък изглеждаше напълно обречен, тъй като се оказа догонващ с 2:5 гейма, ала показа характер и върна единия от двата си пробива пасив. Все пак не се стигна до някаква по-сериозна изненада и скоро южнотиролецът можеше да се поздрави с крайния успеех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер спечели тежка битка в пустинята и ще премери сили с Кирьос в четвъртия кръг! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бенжамен бонзи | индиън уелс | Ник Кирьос | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook