Синер спря похода на Бруксби и се класира за първия си ATP 500 финал

от в 08:15 на 08.08.2021
Владислав Риждов

Яник Синер изигра пореден силен двубой от началото на седмицата във Вашингтон и се класира за финала на надпреварата. 19-годишният италианец се справи със съпротивата на Дженсън Бруксби с резултат 7:6(2) 6:1 и така прекъсна серията на талантливия американец.

Цялата първа част премина равностойно, като и двамата състезатели демонстрираха агресивна игра от дъното на корта, което им помагаше да печелят лесно своите подавания. В самия края обаче сензацията Бруксби направи някои добри отигравания и поведе с 0:40 при сервис на Синер, но италианецът не трепна и взе гейма си, а в последвалия тайбрек бе по-категоричен и се доближи на крачка от финала.

През втория сет сякаш остротата в играта на Бруксби се загуби, докато Синер продължи да бъде солиден във всеки един аспект. Световният номер 24 бързо придоби контрола върху срещата и след като проби на два пъти подаването на опонента си, нямаше проблеми да затвори срещата и да се поздрави с крайния успех. Победата е четвърта поредна за Синер, който прекъсна лошата си серия и гледа уверено към финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер спря похода на Бруксби и се класира за първия си ATP 500 финал Владислав Риждов
Теми:  
дженсън бруксби | обзор | тенис турнир във вашингтон | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook