Синер: Страхотно е да съм обратно тук, готов съм да се боря за трофея

от в 08:06 на 01.10.2021
Диана Андреева

Защитаващият шампион на Sofia Open Яник Синер се завърна с победа на кортовете в Арена Армеец. Младият италианец се справи със съпротивата на Игор Герасимов през вчерашния ден, с което си осигури място в четвъртфиналите на надпреварата. След края на откриващия си двубой в София Синер отговори на няколко въпроса, зададени от медиите, а ето какво сподели той за чувството да бъде обратно в България: 

Как се чувстваш след първия си мач след завръщането си на Sofia Open? 

- Страхотно е да съм тук отново. Имам наистина прекрасни спомени, знаете, тук спечелих първата си титла в АТП тура. За съжаление тази година няма фенове, но това е проблем за всички играчи в турнира. Все пак – щастлив съм. Първият мач не беше лесен. Играх срещу силен съперник. Знаете, той идва след победи в квалификациите, победи Вашек. Беше много уверен. Но аз опитах да играя моята си игра. Във втория сет беше трудно, изпуснах някои възможности. Мисля, че играх добре в тайбрека, но знаете, там може да стане всичко. Радвам се, че победих в два сета. 

В четвъртфиналите ще играеш срещу Дъкуърт. Какво очакваш от този мач? 

- Аз загубих последната ни среща, в Торонто. Знам, че мач с мач не си приличат. Готов съм да се боря. Пък да видим какво ще стане. Той е в страхотен подем, стигна финал миналата седмица, спечели Челънджър преди това. Сега е в победна серия тук. Така че ще е трудно. Той е много уверен. Но аз съм готов да дам всичко от себе си утре и да видим какво ще стане. 

Каква е разликата между тази и миналата година? 

- Миналата година всичко беше различно. Не бях спечелил още нищо. Опитвах се да разбера как стоят нещата в този спорт. Сега, очевидно всичко е различно. Имам шанса отново да съм тук. Наслаждаваме се дори повече. Но пътят е дълъг. И не става дума само за тази седмица. Във  всяка седмица, в която играя, се опитвам да научвам нещо ново, да проумявам нещо ново. Мисля, че това, което направих до момента през годината, е добре, разбира се с някои възходи и спадове. Тук съм, за да играя най-добрия си тенис. Ясно е, че няма да е лесно, но съм много щастлив отново да съм тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Страхотно е да съм обратно тук, готов съм да се боря за трофея Диана Андреева
Теми:  
sofia open | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook