Синер: Това е най-тежката ми загуба някога, но ще се опитам да извлека позитивите

от в 12:02 на 08.09.2022
Калоян Соколов

Яник Синер стана част от историята на Откритото първенство на САЩ, след като заедно с Карлос Алкарас изиграха втория най-дълъг мач от създаването на турнира, който продължи над 5 часа и приключи в ранните часове на следващия ден. Италианецът показа тенис, който вероятно щеше да му бъде достатъчен, за да победи почти всеки друг състезател, но испанският тийнейджър не се предаде и отрази мачбол по пътя кум успеха си с 3:2 сета. Впоследствие Синер даде задължителната си пресконференция, на която ясно можехме да видим сериозното разочарование на младия състезател, а ето какво точно сподели той:

За първите му мисли след края на сблъсъка:

- Не ми е лесно да говоря в момента, защото мачът приключи пред малко. Загубих двубой, в който и от двамата играхме много добре. Срещата можеше да завърши по всеки един възможен начин, а равнището беше изключително високо през цялото време. В дадени ситуации не успях да използвам сервиса си толкова добре, но неговият ретур беше отличен. Чувството да играя за втори път през кариерата си на "Артър Аш" беше невероятно и това се дължи до голяма степен на публиката, само че същевременно загубата е много тежка.

За това какво е направило разликата в двубоя:

- Не знам. Трябва първо да говоря с екипа си. Началният ми удар не беше достатъчно добър в третия сет и пропуснах лесен форхенд за преднина от 4:2 гейма в решителната част. Играхме над 5 часа, така че със сигурност имаше немалко ключови разигравания през цялото това време. Някои от тях бяха спечелени от него, а други от мен. В крайна сметка и двамата дадохме всичко от себе си, за да спечелим.

За допуснатия пробив, когато е сервирал за победата:

- Той също имаше много шансове да поведе с 2:0 сета. Затова казах, че някои подобни моменти отиваха в моя полза, докато други в негова. Определено можех да покажа по-добра игра в конкретния гейм, но е лесно да говорим сега. Положението е съвсем различно на корта и напрежението е голямо. Това е част от играта. Дотогава използвах отлично началния си удар и изведнъж нещата се обърнаха в негова полза. Същото се повтори и в петия сет.

За физическото си състояние след 5-часовата битка:

- Чувствам се добре. И двамата сме извели физиката си на друго ниво през последните месеци и бях подготвен за тежка битка. Ако трябва да извлека някакви позитиви от случилото се, то ще са свързани с подобрената ми издръжливост и готовност да участвам в такива двубои. Мога да отбележа много положителни неща в хода на надпреварата, въпреки че не играх много добре през първата седмица. Днес вдигнах значително равнището си, тъй като Карлос е играч, който те принуждава да го сториш.

За това дали е претърпял най-тежката си загуба досега:

- Имал съм някои наистина тежки поражения, ала това оглавява списъка, имайки предвид отворената схема на надпреварата. Определено ще боли за известно време, сам че утре ще се събудя и ще се опитам да приема само положителните страни на изживяното и нямам намерение да  се концентрирам върху негативите, но определено няма да е лесно.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Това е най-тежката ми загуба някога, но ще се опитам да извлека позитивите Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook