Синер за днешния двубой и пътят от по-ниските нива към ATP тура

от в 16:55 на 12.11.2020
Валери Андреев

След успеха си над Алекс Де Минор, Яник Синер отговори на няколко въпроса за предстоящия си мач срещу Манарино, изминалия двубой и как е направил важните стъпки за прогрес в кариерата си. 

Какво мислиш за мача, как се чувстваш след него?

- Доволен съм. Когато играеш тези мачове, се опитваш да намериш баланса, в началото търсих твърде много агресия, той се справяше отлично във важните точки, и това и му помагаше. Играеше малко по-бързо от мен в първия сет, както и в сравнение с показаното през миналата година, но просто знаех, че ментално трбва да съм по-силен, да намирам баланс между агресията и постоянството и да държа топката в корта. Именно и това смятам, че наклони везните през третия сет и играх по начина, който исках. Все пак беше труден мач днес и не знам какво ще взема от него, но важното е че успях. Сега съм щастлив.

Какво мислиш за следващия си опонент - Адриан Манарино?

- Опитвам се да съм фокусиран за утре, тогава положението ще е различно. Той е специалист в зала. Сервира добре, постоянен е, донякъде мачът ще е физически, но ще видим, трябва да говоря с треньора си и да се подготвя.

Как успя да минеш от по-ниските нива към това, на което се състезаваш в момента и какво ти трябва, за да достигнеш първия си финал?

- Всеки път търся победата, всяка такава е полезна за мен, опитвам се да бъда максимално съсредоточен. Винаги се поставям в трудни позиции, търся предизвикателствата, опитвам се да ставам по-добър всеки ден, колкото и да е трудно.

В началото играех на много Фючърси и още от съвсем малък, винаги съм обичал предизвикателствата и въпреки многото загуби в първи кръг, просто трябваше да натрупам нужния опит, за да прогресирам. Продължавах и тренирах усърдно, докато не успях да направя стъпката към турнирите от сериите "Чаланджър". Оттам процеса се повтори и вече съм на най-високото професионално ниво в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за днешния двубой и пътят от по-ниските нива към ATP тура Валери Андреев
Теми:  
sofia open | пресконференция | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook