Синер за пика на италианските играчи, как е избрал тениса и впечатленията му за Григор

от в 15:53 на 10.11.2020
Валери Андреев

След успеха си над Мартон Фучович, Яник Синер даде първа пресконференция в София, споделяйки за това как се чувства и също така разкри малко повече лична информация.

Относно срещата срещу Фучович:

- Мисля че беше труден мач, все пак загубих от него в три сета в Австралия. Знаех, че няма да е лесно, но се опитах да съм уверен и стабилен, той започна силно, но трябваше да бъда концентриран и се опитах да го пробия възможно най-рано. Две-три точки във всеки сет направиха разликата между двама ни.

За това как се чувства в София:

- Чувствам се супер, харесва ми обстановката тук, както и кортовете. Хубаво е отново да играем пред малко публика, липсваше ми. Не мога да видя много от града, защото съм в "балона".

За италианския поддем в мъжкия тенис:

- Ние сме много силни кат тенис нация, можем да играем заедно, да се развиваме, надяваме се да подобрим резултатите си. Радвам се, че има млади играчи, които напредват в Тура. Хубаво е винаги да има кого да подкрепяш и съответно да усещаш и подкрепата към теб самия.

Относно себе си, възходът в последните месеци и развитието си в последната една година:

 - Играл съм футбол, тенис, съшо така карах ски в началото. Малко ми беше трудно да взема решение точно с какво да се занимавам, но просто трябваше да избера нещо и да потегля в дадената посока. Така взех това решение и потеглих по сегашния си път на развитие.

Хубаво е, че мога да играя с големите, както и да съм тук, да подобрявам играта си, но главната цел е да съм силен за турнирите в Австралия.  Смятам, че като си млад, трябва да прогресираш постоянно, дори да не постигаш най-добите резултати. Радвам се, че съм се опазил здрав досега. Тенисът е мой приоритет и въпреки, че се опитваме да се пазим, нас самите и семействата ни, аз се опитвам да играя максимално много.

Радвам се, че мога да опознвая останалите и да се развивам, независимо от ранкинга ми в момента. За мен играта ми се е подобрила от NextGen надпреварата през миналата година, тъй като сега седя по-добре срещу дадени опоненти. Не мисля, че съм се променил обаче като човек. 

Всеки има своето време и място, понякога губиш няколко мача, отиваш на по-ниската категория турнири, друг път просто искаш да тренираш, да трупаш опит и независимо загубите, оставаш позитивен и се опитваш. Всеки обаче усеща, кога е неговият момент за тази промяна.

 Всеки мач е труден, ти винаги си в ситуации, които не харесваш и е нужно да намираш решение за тях. Знаеш че, като играеш срещу топ 10-20 състезатели ще имаш и повече проблеми, а дори играчите с по-заден ранкинг често могат да бъдат опасни. Бях късметлия, че се класирах няколко пъти в квалификации или основни схеми на силни надпревари, което ми даде сериозно поле за развитие.

През тази година научих много, бях впечатлен от нещата, които Рафа показа на Ролан Гарос, научих доста от срещата си с Циципас в Рим, от загубата в Кьолн от Зверев. Всеки мач е различен, понякога боли, когато губиш, но може би трябва да примеш че опонента ти е бил по-добър от теб в този ден.

За следващия си опонент, Хюслер, той коментира:

- Той сервира добре, излиза на мрежата, и със сигурност няма да е лесен мач, но ще се опитам да съм концентриранн от първата точка.

За мача си с Димитров в Рим и цялостните му впечатления от първата ни ракета:

- Много е трудно да играеш с него, един от най-добрите в Тура физически, той може да играе с много топспин и е наистина завършен играч е. Винаги е изключително трудно да се играе срещу него. В Рим беше тежка загуба, аз играх доста добре, но не успях да спечеля мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за пика на италианските играчи, как е избрал тениса и впечатленията му за Григор Валери Андреев
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook