Синер за потенциалното наказание: Разочарован съм от WADA; отново ще докажа невинността си

от в 10:41 на 29.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер излезе с официално изявление, след като стана ясно, че от Международната антидопингова агенция настояват той да бъде изваде от тениса за период между 1 и 2 години. Италианецът първоначало беше напълно оправдан, но сега изглежда, че ще трябва да застане пред Спортния арбитражен съд в Лозана, за да докаже отново своята невинност, а този факт определено не се харесва на Синер, който през март даде 2 положителни проби за забраненото вещество клостебол:

"Разочарован съм да чуя, че WADA е избрала да обжалва резултата от изслушването ми пред Международната агенция по тенис интегритет, след като независимите съдии ме оправдаха и ме счетоха за невинен. През последните няколко месеца имах три отделни изслушвания, които потвърдиха моята невинност. Трима висши съдии разгледаха всеки един детайл чрез официално изслушване и издадоха задълбочена присъда с ясни доказателства, която обяснява защо съм невинен във въпросната ситуация.

Разбирам, че тези неща трябва да бъдат щателно проучени, за да се запази прознразчността на спорта, който всички обичаме. Въпреки това е трудно да се види какво ще се спечели, като се поиска различен набор от трима съдии да разгледат абсолютно същите факти и документация отново.

Аз нямам какво да крия и както правех през цялото лято, ще съдействам напълно по време на процеса на обжалване и ще предоставя всичко необходимо, за да докажа отново невинността си" - завършва изявлението на първата ракета на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер за потенциалното наказание: Разочарован съм от WADA; отново ще докажа невинността си Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитен | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook