Синер за поведението на Руне: Знаех какво да очаквам от него; вече съм си научил урока

от в 09:11 на 13.04.2024
Калоян Соколов

Яник Синер не беше далеч от това да допусне едва второто си поражение през сезона. Италианецът имаше два мачбола във втория сет на двубоя си с Холгер Руне от 1/4-финалите на Мастърса в Монте Карло, но световният номер 7 изкара съперника си извън ритъм с един куп провокации и в един момент дори имаше точка за пробив в решителния трети сет, но шампионът от Аустрелиън Оупън все пак се мобилизира и затвори мача в своя полза, абстрахирайки се от клоунадата на своя съперник.

Впоследствие Синер беше запитан до колко действително е бил повлиян от поведението на своя съперник в хода на двубоя, а ето какво отвърна най-добрият тенисист от началото на сезона:

"Знаех какво да очаквам от него. Има и други играчи с подобно поведение на корта, със сигурност не е само той. Мисля, че вече съм преодолял фазата, в която се разсейвах от определени ситуации. Не мога да кажа дали всичко това е целенасочен вид поведение, защото не обръщам чак такова внимание на подобни неща. Времето ще го покаже. В главата си знам, че всичко това може да се превърне в част от един тенис мач и трябва да бъда готов да реагирам, когато бъде изправен пред подобен момент. В крайна сметка всичко се решава на корта, като условията са абсолютно равни. Ракетата е в собствените ми ръце и всичко зависи от мен самия. Научил съм си урока от миналата година, когато загубих тук от него и вече съм с една стъпка напред оттогава насам в това отношение" - коментира световният номер две пред Ubitennis.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за поведението на Руне: Знаех какво да очаквам от него; вече съм си научил урока Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook