Синер за пробива си в Тура, прогреса в последния сезон и най-важните уроци

от в 19:38 на 11.11.2020
Валери Андреев

След втория си успех в София и класирането си за 1/4-финалната фаза на тунрира от сериите 250, Яник Синер даде кратка пресконференция:

Как се чувстваш, уморен ли си?

- Чувствам се добре, свеж съм и не съм уморен. Условията много ми пасват и кортът е страхотен.

Какво си подобрил в последната една година?

- Със сигурност съм се пoдобрил физически, ударите ми са по-силни, но понякога се будиш и просто играеш страхотно, докато друг път пък губиш мачове, които трябва да спечелиш, затова и до голяма степен харесвам тениса и го намирам за различен спрямо повечето спортове. През сезона научих най-много уроци от мача си срещу Надал на Ролан Гарос.

Какво мислиш за предстоящия ти двубой срещу Алекс Де Минор?

Ако искам утре да спечеля, трябва да се представя изключително добре. Много съм развълнуван, обичам да играя на закрито в зала и се надявам да покажа силен тенис, като ще дам всичко от себе си. Харесвам публиката, има немалко хора, хубаво е да видиш повече енергия около играчите и се надявам и утре да използвам това.

Как се справи с напрежението около ранния ти пробив в мъжкия тенис?

Напрежението е сериозен фактор, много хора ме питат, но смятам че всичко зависи от моите качества и не трябва да влияя от външни фактори. Очакванията и напрежението са нещо нормално за спорта на това ниво и съм длъжен да мога да ги преодолея. Помага ми да говоря с щаба ми, те са страхотни, имам и невероятно семейството и приятели, те искат най-доброто за мен, и разговорите с тях ми помагат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за пробива си в Тура, прогреса в последния сезон и най-важните уроци Валери Андреев
Теми:  
sofia open | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook