Синер за своя нов треньор: Той ще ми даде нужното, за да достигна до върха

от в 20:27 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Яник Синер взе изненадващото решение да се раздели с дългогодишния си наставник Рикардо Пиати, под чиято опека изобщо прави първите си по-сериозни стъпки в тениса и до голяма степен му дължи почти всичко в развитието си като играч. Младокът обаче не беше доволен от твърде авторитарното поведение на специалиста и освен това прецени, че тяхната работа му коства прекалено скъпо и неочаквано го замени със своя сънародник Симоне Ваноци. Наглед това изглежда странен ход, тъй като италианецът е работил единствено със състезатели от ранга на Марко Чекинато и Стефано Травалия, но световният номер 10 вярва напълно в успеха на новото начинание пред себе си и сподели следното по темата:

Засега всичко е наред между мен и Симоне. Имам чувството, че се познаваме от много дълго време насам, като харесвам ярко изразената му индивидуалност. Той може да ми даде нужното, за да достигна до върха в тениса. В последните месеци станах значително по-зрял и разбрах как трябва да се концентрирам само върху себе си, защото преди се влияех много от чуждото мнение.

В момента съм спрял да се интересувам от коментарите по мой адрес и се надявам да бъда приет какъвто съм, а именно човек с голяма любов към тениса, който работи усилено за сбъдването на своите мечти. Трудностите по пътя са неизбежни, само че аз съм твърдо решен да дам всичко от себе си в преследването на челните позиции и се надявам да постигна няколко победи в идните дни, които да ми дадат нужната доза увереност - завърши южнотиролецът.

Източник: GoTennis.Ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер за своя нов треньор: Той ще ми даде нужното, за да достигна до върха Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рикардо пиати | симоне ваноци | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook