Синер загуби сет на нула, но все пак се класира на втори ATP 1/2 финал!

от в 18:35 на 23.10.2020
Калоян Соколов

Яник Синер имаше тежки моменти на корта в мача си срещу френския ветеран Жил Симон и дори инкасира "геврек", но все пак преодоля съпротивата на коравия французин, надигравайки го с 6:1 0:6 6:4 и по този начин се класира за полуфиналите на надпреварата в Кьолн.

Тийнейджърът започна вихрено срещата и не оставяше никакъв шанс на Симон, изтласквайки го далеч зад основната линия. Ударите и от двете му страни бяха дълбоки и плътни, а дори защитата на ветерана не съумяваше да издържи на наложеното темпо и младокът набързо поведе в сетовете. 

Французинът обаче за пореден път показа колко корав съперник е и навлезе в режима, който години наред го държеше в челните позиции на ранглистата. Световният номер 58 все по-често устояваше на вихрените атаки от страна на Синер и ги контрираше успешно, а италианецът се поизнерви и зачести грешките в играта си, което наложи изиграването на трета решителна част.

Там отново ролите се размениха и четвртфиналистът от Ролан Гарос имаше видимо надмощие на корта, което му помогна да навакса пасив от 0:2 и сам да се откъсне с пробив при 4:3. Впоследствие Синер затвърди преднината си, само че ветеранът не се предаде и получи цели три възможности да върне брейка в последния възможен момент, ала сервисите на младока бяха на висота и той сложи точка на спора с елегантна къса топка.

Така 19-годишният играч се класира за втори полуфинал на ниво ATP в младата си кариера, след като вече стори това през миналия сезон в Антверпен, където отстъпи на Стан Вавринка, а сега ще трябва да елиминира един измежду Александър Зверев и Адриан Манарино, за да намери място за първи път във финален сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер загуби сет на нула, но все пак се класира на втори ATP 1/2 финал! Калоян Соколов
Теми:  
жил симон | кьолн 2 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook