Синер загуби сет от квалификант, но продължава устремено към втората седмица на АО

от в 11:55 на 22.01.2022
Мирела Николова

През миналата година Яник Синер бе сред най-прогресиращите тенисисти и успя да се изкачи до челната десетка на ранглистата, като през 2022-ра доказва, че мястото му там далеч не е случайно. Италианецът демонстрира страхотна форма на тазгодишния Аустрелиън Оупън и макар днес да загуби първия си сет от началото на надпреварата, той продължава към осминафиналната фаза след впечатляваща игра в останалите три части и краен резултат 6:4 1:6 6:3 6:1 над Таро Даниел. В битка за място на четвъртфиналите шампионът в София ще се изправи срещу победителя от мача между Алекс де Минор и Пабло Андухар.

Още от началните минути на двубоя Синер бе този, който диктуваше темпото на разиграванията и благодарение на чудесно пласираните си и високоскоростни удари си създаваше отлични ситуации, в които да завърши с печеливш удар. Той реализира цели 8 уинъра за първите 3 гейма в срещата и така излезе напред с наглед комфортен аванс от два пробива и 3:0.

Последва обаче явен спад в концентрацията на младока, от чиято ракета непредизвиканите грешки зачестиха, а това не вещаеше нищо добро за него и той изгуби цялата си преднина, позволявайки паритетът да бъде възвърнат за 3:3. Точно когато изглеждаше, че Даниел вече е готов да създаде проблеми на световния №10, японецът предаде ответното си подаване след двойна грешка и така Яник отново пое контрола върху сета, като този път не направи нито крачка назад и скоро откри сметката си в отделните части.

Вторият сет пое в съвсем неочаквана посока, тъй като квалификантът рязко покачи нивото си и възползвайки се от пропуските на съперника, осъществи два пробива и се откъсна с 5:0. На моменти Синер изглеждаше безпомощен срещу атаките на опонента си, който умело си проправяше път към мрежата, за да завърши, и не след дълго общият резултат бе изравнен.

Третата част се развиваше равностойно, като и двамата сервиращи бяха безпогрешни на собствен начален удар и не даваха възможности на противника за брейк. Все пак класата на италианеца си пролича в осмия гейм, където той напомни за играта си от дебютния сет и стигна до възможности за пробив. Макар Даниел да показа характер и да спаси 4 от тях, то при петата Синер не му остави шанс и реализира късен брейк, оказал се решаващ за изхода на този сет.

Световният №10 пренесе устрема си и в четвъртата част, която стартира с пробив в негова полза. Освободил се вече от напрежението, Яник ставаше все по-агресивен с всяка изминала минута, а прецизните му удари, разпределяни по цялата ширина на корта, не позволиха на японеца да помисли за нещо повече освен спечелването на един-единствен гейм, като по този начин след 2 часа и 41 минути престой на корта Синер се класира за първия си осминафинал в Мелбърн!

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер загуби сет от квалификант, но продължава устремено към втората седмица на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook