Синер загуби сет срещу играч извън топ 100, но остава непобеден през тревния сезон

от в 22:34 на 01.07.2024
Калоян Соколов

Яник Синер продължава да е непобеден през настоящия тревен сезон. Новият световен номер едно за пръв път е топ поставен в турнир от Големия шлем, но изглежда това далеч не му се отразява негативно и той вече е във втория кръг на Уимбълдън. Шампионът от Аустрелиън Оупън имаше коварен жребий на старта, изправяйки се срещу Яник Ханфман, който през миналата година достигна до полуфиналите на тревата в Майорка и то след успех над Стефанос Циципас.

Световният номер 110 се представи много достойно срещу италианеца и спечели сет срещу него, но до изненада не се стигна и водачът в световната ранглиста се наложи с крайното 6:3 6:4 3:6 6:4 за точно 3 часа игра, а любопитното е, че четвъртата част се изигра под покрива на централния корт. Така зрителите ще се насладят на страхотно зрелище във втория кръг на турнира, защото в него Синер ще премери сили със своя сънародник и бивши финалист в турнира, а именно Матео Беретини.

Южнотиролецът вкарваше една 45 процента от първите си подавания в игра през откриващия сет, но беше много солиден от дъното на корта и устояваше на атаките от страна на Ханфман, който се опитваше да взема топката максимално рано. Рисковият подход на германеца му носеше успех в началните минути, но грешките от неговата ракета се оказаха твърде много в шестия гейм, когато фаворитът осъществи решителен пробив за изхода на частта.

Вторият сет стартира с ранен брейк в полза на световния номер едно, който обаче беше много сериозно тестван от своя опонент, чиято игра беше в постоянен възход. Синер обаче не трепна и отрази общо 5 възможности за рибрейк в следващите си подавания, с което се приближи на само една част от това да се класира за втория кръг на надпреварата в Лондон.

Ханфман достигна същинско тенис съвършенство в ранните етапи от третия сет и шокира зрителите на централния корт, вземайки преднина от 4:0 гейма. Миналогодишният полуфиналист върна един от пробивите си изоставане, но неговият пасив се оказа твърде сериозен и аътсайдерът намали изоставането си на на 1:2 части.

Тогава дойде ред на затварянето на покрива на централния корт, което направи още по-трудно посрещането на сервиса на близо 2 метровия германец. Лидерът в схемата все пак вкара няколко мълниеносни ретури в четвъртия гейм и това му донесе пробив, който се оказа достатъчен за него да се поздрави със спечелването на мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер загуби сет срещу играч извън топ 100, но остава непобеден през тревния сезон Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook