Синер загърби провала в Монреал с 8 спасени брейкбола и триумф над американски тийнейджър

от в 22:22 на 14.08.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер започна успешно участието си в Синсинати, въпреки че очевидно все още не се е възстановил от заболяването, което го извади от участие на Олимпиадата. Във втория кръг на надпреварата световният номер 1 показа известни колебания срещу вдъхновения квалификант, Алекс Микелсен, който имаше цели 8 брейкбола в хода на мача, ала топ поставеният показа здрави нерви в тези критични моменти и без да допусне пробив, съумя да победи талантливия американец с 6:4 7:5 за 1 час и 52 минути игрово време. В 1/8-финалите той ще се изправи срещу някой измежду Себастиан Баес и Джордан Томпсън.

Срещата започна по план за италианеца, който реализира пробив още в първия сервис гейм на по-нискоранкирания тенисист. Макар и да се намираше в ролята на изоставащ в резултата, тийнейджърът показваше завидна смелост срещу топ поставеният и бе напълно равностоен на него.

В четвъртия гейм световният номер 57 имаше брейкбол пред себе си, ала Синер показа класата си в този момент и съумя да го отрази. Тенденцията не се промени в следващите минути и при 4:3 американецът имаше още една възможност за изравняване на резултата, ала фаворитът отново показа здрави нерви и в крайна сметка удържа на съперниковия натиск, за да поведе в сетовете.

Втората част се развиваше с още по-силни изяви на квалификанта, който имаше брейкбол още в първия гейм, ала началният удар на световния номер 1 отново го измъкна. Микелсен обаче продължаваше да създава трудности на южнотиролеца с агресивен и също толкова прецизен тенис, ала фаворитът продължаваше да бъде хладнокръвен в най-критичните моменти и успяваше да запази паритета в сета.

Единадесетият гейм се оказа ключовият за развитието на целия мач. В истинска игра на нерви, "мейджър" шампионът успя да обърне играта в своя полза и реализира късен пробив, а след това той демонстрира безкомпромисно сервиране и успя да сложи победоносен край на една от най-трудните си откриващи срещи през 2024-та.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер загърби провала в Монреал с 8 спасени брейкбола и триумф над американски тийнейджър Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс мичълсън | Обзори | синсинати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook