Синер записа първи успех на Мастърса в Мадрид; световният №42 изненада Хуркач

от в 14:35 на 04.05.2021
Мирела Николова

Яник Синер записа своята първа победа на Mutua Madrid Open в кариерата си след успех над световния №55 Гуидо Пея, който бе принуден да се откаже от срещата в края на втория сет. Въпреки това 19-годишният италианец бе този, който диктуваше случващото се на корта през по-голямата част от времето, за да поведе с 6:2 4:4, преди съперникът му да получи контузия и да сложи край на мача преждевременно. По този начин световният №18 намери място във втория кръг на надпреварата, където очаква някого измежду Алексей Попирин и Ян-Ленард Щруф.

Откриващият сет стартира равностойно, като двамата състезатели успяваха да си вземат безпроблемно подаванията и да съхранят паритета до 2:2. Оттам насетне обаче Синер заигра още по-офанзивно, което тровеше играта на съперника му и пропуските от ракетата на аржентинеца зачестиха. Това доведе до инкасирането на пробив в шестия гейм, дал началото на страхотна серия на сметката на младока. Изключително солидното представяне на световния №18 от дъното на корта, в комбинация със 100-процентовата му успеваемост на първи сервис, изиграха основна роля за това Яник да поведе в отделните части.

Устремът на италианеца се пренесе и във втория сет, когато фаворитът в двубоя продължи да бъде напълно безупречен на собствен начален удар и в началните минути рядко отпускаше дори точка на противника си. Синер осъществи ранен пробив и се откъсна в резултата с аванс от 3:0, записвайки седми пореден гейм на своята сметка. В средата на частта младокът понижи нивото си и няколко негови непредизвикани грешки върнаха Пея в битката за сета. Гейм по-късно обаче аржентинецът почувства неразположение в областта на бедрото и взе решение да се откаже от двубоя преждевременно. 

В друг двубой от програмата във вторник в испанската столица поставеният под номер 12 Хуберт Хуркач претърпя изненадващо поражение от световния №42 Джон Милман. Полякът не се възползва от получените 3 мачбола във втората част, за разлика от своя опонент, който затвори срещата след прекарани 2 часа и 24 минути на корта, триумфирайки с крайното 5:7 7:6(7) 6:3, а в битка за място на осминафиналите австралиецът ще срещне Дан Еванс.

Дебютната част се разви изключително равностойно, като до 6:5 в полза на поляка и двамата тенисисти си взимаха подаванията без никакви затруднения. Сервисът им работеше безотказно през целия сет и им осигуряваше преимущество в разиграванията. В дванадесетия гейм обаче няколко неуспешни акции към мрежата на Милман подариха на Хуркач водачеството в общия резултат.

Вторият сет почти по нищо не се различаваше от предишния, тъй като отново пробивите липсваха и тайбрекът бе най-логичният изход. В него представителят на Полша се сдоби с 3 мачбола, но не успя да ги материализира след бекхенд, излязъл няколко сантиметра аут, последван от двойна грешка и нова непредизвикана неточност. Проблемите от сервис линията за Хуркач не спряха дотук и той допусна още една двойна грешка на сетбол за Милман, след която втората част отлетя в сметката на австралиеца.

Макар в решителния трети сет фаворитът в двубоя да осъществи брейк още в откриващото подаване на съперника си, той не успя да го задържи до края на частта и в четвъртия гейм резултатът бе изравнен. При 4:3 в полза на световния №42 играта на Хуркач претърпя нова криза и след серия непредизвикани грешки полякът даде инициативата на Милман, който бе безупречен, сервирайки за крайната победа. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер записа първи успех на Мастърса в Мадрид; световният №42 изненада Хуркач Мирела Николова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook