Синсинати: Бившият шампион Чилич започна с победа; Сонего не даде сет на Алкарас

от в 10:20 на 18.08.2021
Владислав Риждов

Марин Чилич откри кампанията си в Синсинати с комфортен успех над Аслан Карацев. Шампионът от 2016 година надделя с резултат 7:5 6:3, а следващото препятствие пред хърватина се казва Андрей Рубльов.

Чилич показа добра игра в хода на целия сблъсък и не даваше почти никакви шансове на своя съперник. След като срещата бе равностойна в началните си минути, Чилич пръв пречупи подаването на опонента си, но още в следващия гейм последва рибрейк от страна на Карацев, който върна паритета. Двамата продължиха да взимат геймовете си, а при 6:5 в своя полза, хърватинът показа стабилна игра на ретур и проби за втори път руснака, записвайки откриващата част на сметката си. Втората част стартира отлично за световният номер 39, който се откъсна в резултата и поведе с 4:1. Сребърният медалист на двойки от Токио нямаше проблеми да запази преднината си до самия край, като нито веднъж не се изправи пред точки за брейк, а на сервис бе почти перфектен, губейки смо една точка след вкарано първо подаване.

Лоренцо Сонего, който има добър сезон до момента, се справи с друг играч в чудесна форма - Карлос Алкарас. Италианецът се наложи с резултат 6:3 7:6(6) и се класира за втория кръг.

Мачът започна добре за младия Алкарас, който се добра до ранен пробив и поведе с 2:1. От този момент обаче играта на испанеца претърпя срив, а Сонего взе контрола над случващото се. Италианецът бе безкомпромисен и спечели пет от следващите шест гейма, за да се доближи на сет от победата. Втората част премина равностойно, като двамата дори си размениха по един брейк в средата. Последва оспорван тайбрек, в който Алкарас на два пъти навакса изоставане с минипробив, а накрая дори достигна до сетбол при 6:5 в своя полза. Той обаче бе отразен от световния №27, който спечели следващите три точки, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синсинати: Бившият шампион Чилич започна с победа; Сонего не даде сет на Алкарас Владислав Риждов
Теми:  
лоренцо сонего | марин чилич | мастърс | обзор | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook