Синсинати: Григор започва срещу 2-кратен Мастърс 1/4-финалист; Зверев дебне на 1/4-финал (жребий)

от в 17:43 на 11.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров завърши по разочароващ начин кампанията си в Монреал, след като отново не можа да преодолее третия кръг в канадския мегаполис и отстъпи на Алексей Попирин, пропускайки 3 мачбола. Българинът обаче има шанс да се поправи още от идния понеделник, когато стартира Мастърс надпреварата в Синсинати, където той спечели единствената си титла от тази категория, триумфирайки през 2017-та година.

Димитров е поставен под номер 8 и ще започне участието си директно от втория кръг, в който ще срещне един измежду Фабиан Марожан (1/4-финалист на Мастърсите в Маями и Шанхай) и тенисист преминал през квалификациите. Световният номер 10 се срещна с Марожан във втория кръг на тазгодишния Ролан Гарос и го разгроми с крайното 6:0 6:3 6:4, а унгарецът определено не се намира в най-добрата си форма, имайки предвид, че в Монрел загуби на старта от Пабло Кареньо Буста, който в момента се намира извън топ 750 на света.

Първият поставен на пътя на Григор пък може да бъде Бен Шелтън, който можеше да срещне нашия топ тенисист и на 1/8-финалите в Канада. Младият американски талант прави разочароваща кампания и не сбъдна високите очаквания към него, които имаше след достигането му до полуфиналите на US Open. Все пак бързите условия в Охайо определено могат да са от полза на 12-ия поставен, който е един от играчите с най-мощен сервис в Тура и не е много далеч стилово от Алексей Попирин, който през настоящата седмица елиминира бившия номер три.

В същата четвъртина попадна и друг бивш шампион, а именно Александър Зверев, който през миналата година надделя категорично над българина с 6:2 6:2 на същия турнир и беше в серия от 7 поредни успеха срещу него, само че нашият сънародник прекъсна тази негативна поредица на Мастърса в Маями през тази година, където съумя да надвие световния номер четири във фазата на полуфиналите.

Водач на тази горна половина пък е световният номер едно Яник Синер, който ще трябва да мине през играчи като Талон Грихйспор, Уго Юмбер, както и Андрей Рубльов, от когото загуби преди броени часове. ако иска да продължи към финалната четворка, където потенциално би могъл да премери сили с Григор.

Долната половина е също толкова интересна, защото Карлос Алкарас е най-високоранкираният тенисист в нея. Испанецът се завръща на корта за първия си турнир, откакто понесе тежко поражение във финала на Олимпиадата от Новак Джокович, а още във втори кръг може да видим мегасблъсък между световния номер три и Гаел Монфис, но французинът първо ще трябва да преодолее съпротивата на коравия Алексей Попирин.

В осминафиналите Алкарас би могъл да премери сили с Холгер Руне, ала датчанинът още на старта ще трябва да се изправи срещу Матео Беретини, който спечели титлите в последните две състезания, на които взе участие. В тази четвъртина е и Стефанос Циципас, който ще изиграе турнира без да има треньор до себе си, след като уволни своя баща.

Циципас на старта ще срещне Ян-Ленард Щруф, който го надви при последния им мач на турнира в Хале. В третия кръг пък бихме могли да видим двубой между гърка и Каспър Рууд, но седмият поставен преди това ще трябва да мине през Феликс Оже-Алиасим.

Другият топ поставен в долната половина е Даниил Медведев, като бившият шампион попадна в една осмина с бронзовия медалист от Париж, а именно Лоренцо Музети. Медведев впоследствие също така ще трябва да надиграе един измежду Томи Пол и Хуберт Хуркач, ако иска в 1/2-финалите да вземе реванш от Карлос Алкарас за случилото се на Уимбълдън.

Пълен жребий за Мастърса в Синсинати:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синсинати: Григор започва срещу 2-кратен Мастърс 1/4-финалист; Зверев дебне на 1/4-финал (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook