Синсинати: Миналогодишният шампион няма да вземе участие, Тийм също се отказа

от в 13:22 на 09.08.2022
Мирела Николова

Надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати ежегодно е последната спирка за голяма част от топ играчите преди началото на Откритото първенство на САЩ и традиционно събира солиден брой представители на елита на световния мъжки тенис. През настоящия сезон обаче турнирът в щата Охайо ще бъде лишен от присъствието на Александър Зверев и Доминик Тийм, които през 2020 г. играха финал на US Open, но сега са възпрепятствани заради контузии.

Саша, който вдигна трофея в Синсинати през миналата година, няма да може да защитава титлата си, тъй като все още не се е възстановил от контузията, която получи в двубоя си на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал. Припомняме, че тогава германецът огъна глезена си и напусна корта в инвалидна количка, а след необходимите изследвания стана ясно, че е разкъсал връзки в глезена и ще бъде извън игра за неопределен период от време. Добрите новини са, че Зверев вече провежда тренировки както във фитнеса, така и на корта, но все още не е ясно дали ще вземе участие в предстоящото Открито първенство на САЩ.

От своя страна, Доминик Тийм също бе принуден да се оттегли от събитието в Синсинати, причината за което е инфекция на дихателните пътища. Това означава, че австриецът ще се включи само в един турнир преди старта на US Open, като това ще бъде започващата на 20 август надпревара в Уинстън Сейлъм. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синсинати: Миналогодишният шампион няма да вземе участие, Тийм също се отказа Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | доминик тийм | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook