Синсинати: Отстранилият Григор унгарец беше разбит от Шелтън за само малко над час игра

от в 00:32 на 17.08.2024
Калоян Соколов

Бен Шелтън най-после преодоля кризата в своята форма и изглежда в отлично състояние точно навреме за US Open, където има да защитава достигане до полуфинал. Американецът показа, че бързите кортове в Синсинати са точно по неговия вкус и се класира за своя втори Мастърс 1/4-финал в кариерата, надигравайки Фабиан Марожан с категоричното 6:4 6:3 за едва 71 минути игрово време.

Унгарецът остана далеч от нивото, което показа през вчерашния ден при победата си над Григор Димитров и така Шелтън се превърна в най-младия местен представител от 2017-та година насам, който се класира за тази фаза на състезанието, като тогава това направи 20-годишния Джаред Доналдсън. Така 12-ият поставен ще има шанс през утрешния ден да се изправи за пръв път в своята кариера срещу бившия шампион Александър Зверев.

Световният номер 50 започна трудно и още в първия си сервис гейм беше изправен пред 3 брейкбола, но все пак откри успешно мача и дори впоследствие на свой ред се сдоби с точка за пробив, но беше закован на място от мощните начални удари на младата звезда на световния тенис. По-високоранкираният играч печелеше множество лесни точки с помощта на началния си удар и това му даваше свободата да рискува на ретур, което му позволи да пробие за аванс от 4:3.

Шелтън обаче изглежда вложи твърде много емоции, за да отпразнува този епизод от срещата и Марожан се възползва от разсейването на световния номер 14, за да възстанови паритета при 4:4. Отговорът на 21-годишния състезател беше незабавен и той скоропостижно си върна преднината в резултата, за да затвори сета в своя полза.

Играта на местния любимец беше повече от впечатляваща във втория сет, където той пласира 9 уинъра срещу само 2 неточности. Шелтън вкарваше близо 80 процента от първите си сервиси в игра и спечели 5 от последните 6 гейма в сблъсъка, за да се класира за най-големия си 1/4-финал от началото на сезона!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синсинати: Отстранилият Григор унгарец беше разбит от Шелтън за само малко над час игра Калоян Соколов
Теми:  
atp | бен шелтън | Обзори | синсинати | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook