Система за електронно преглеждане ще бъде изпробвано в някои турнири на клей през 2020

от в 20:57 на 24.01.2020
Диана Андреева

ATP обяви, че ще се въведе "Electronic Review" на няколко клей турнира от тура, за да се изпробва дали системата е подходяща за събитията на тази настилка. За първи път електронното преглеждане ще участва на ATP 500 в Рио де Женейро през февруари, след края на Argentina Open. Изпитанието на надпреварата в Бразилия ще се проведе с технология от FOXTENN, която официално е одобрена от ATP, като целта е да се повиши точността на отсъжданията.



Системата за електронни преглеждания беше въведена за първи път на ATP Tour през 2006 години в Маями. Впоследствие бе успешно внедрена на всички настилки, с изключение на клея. За разлика от другите турнири, по време на изпитателния срок няма да има ограничение за броя на преглежданията, които играчите могат да правят по време на мачовете си. 


Преди да бъде пусната на пробен период в ATP надпреварите, системата бе изпитана на ATP Challenger Tour през миналата година. Тестовете включваха изпробване на точността преди турнира, работата на технологията в сянка по време на квалификациите и реално изпитание на системата. Голяма маст от тези опити бяха успешни, затова през ноемрви бордът на ATP одобри идеята.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Система за електронно преглеждане ще бъде изпробвано в някои турнири на клей през 2020 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook