Ситуация в стил "Джокович", но без последствия: Дженсън Бруксби в главната роля

от в 07:45 на 25.03.2022
Калоян Соколов

ATP Турът стана свидетел на доста инциденти през последните дни, като започнем от дисквалификацията на Александър Зверев в Акапулко и минем през поведението на Ник Кирьос в Индиън Уелс, когато той заби ракетата си в корта и беше много близо до това да нарани един от подавачите на топки. Всъщност през вчерашния ден видяхме доста сходна ситуация на описаната такава с австралиеца, но главен герой в нея беше Дженсън Бруксби.

Местният представител срещна неочаквани трудности в откриващия си мач на Мастърса в Маями и се оказа догонващ със сет от Федерико Кория. Това предизвика сериозни нерви от страна на младока, който на практика повтори постъпката на Кирьос, само че ракетата му закачи крака на най-близкия до него подавач и това трябваше да бъде дисквалификация.

Всички помним как Новак Джокович неумишлено удари странична съдийка с топката по време на Откритото първенство на САЩ и макар дамата да не пострада сериозно, то сърбинът веднага беше отстранен от надпреварата. Тук отново ставаше дума за неумишлен инцидент, което обаче не е от значение и правилникът не беше спазен от страна на главния съдия Карлош Бернардеш.

Опитният арбитър веднага беше подложен на сериозен разпит от страна на Кория, който настояваше, че срещата трябва да бъде спечелена служебно от него. Бернардеш пък отстояваше позиция, че въпросния човек не е било наранен и няма как да вземе такова решение, като дори окуражи аржентинецът да попита потърпевшия дали се чувства добре.

Самият мъж изобщо не се опита да заема позиция на жертва и продължи да изпълнява веднага своите задължения на корта, а това до голяма степен спаси Бруксби и той постигна успех в срещата. Впоследствие световният номер 39 отнесе сериозни критики за поведението си и почти всички експерти бяха на мнението, че от ATP за пореден път са действали твърде меко и несправедливо са пожалили една от новите звезди на световния тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ситуация в стил "Джокович", но без последствия: Дженсън Бруксби в главната роля Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | дженсън бруксби | любопитно | маями | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook