Скандал в Париж: Домакините спестиха дисквалификация на Атман, но и това не беше достатъчно

от в 10:07 на 27.05.2024
Калоян Соколов

Теренс Атман не направи никак добро впечатление на българските тенис фенове по време на двубоя му от третия кръг на Мастърса в Рим срещу Григор Димитров, когато българинът падна на корта и изглеждаше, че е наранил глезена си. Французинът обаче не показа никаква съобразителност и крещеше с пълно гърло на всяка една грешка от ракетата на най-добрия ни тенисист и в един момент дори влезе в пряка конфронтация с него. 22-годишният играч продължи с наглото си държание и след мача, заявявайки как едва ли не е пропуснал да победи Григор, но изглежда той бързо ще трябва да се научи на смирение, имайки предвид какъв урок трябваше да понесе през вчерашния ден в Париж.

Световният номер 120 получи "уайлд кард" за основната схема на Ролан Гарос и беше напът да ознаменува дебюта си с победа, но пропиля аванс от 2:0 сета и 4:2 гейма, за да отстъпи на Себастиан Офнер в близо 4-часова драма. Най-интересните събития обаче не бяха толкова свързани с крайния резултат, колкото със скандалното решение на домакините да не дисквалифицират техния представител, който удари зрител с топката.

Инцидентът се разви към края на четвъртия сет, когато Атман се опитваше да навакса пробив изоставане, само че допусна лека непредизвикана грешка и обзетият от ярост младок, изстреля топката със всичка сила по посока на трибуните, а ударът му се приземи право в тялото на една от фенките в публиката. Това означава дисквалификация по всички правила на тениса и сме виждали играчи да бъдат изключвани от даден турнир, когато просто застрашат здравето на дадено официално лице или зрител, а тук ставаше въпрос за директно попадение със сериозна сила.

Всичко това накара Офнер напълно резонно да настоява за отстраняването на Атман, а супервайзерът на турнира се появи на корта. Последва разговор и с пострадалата дама, която обаче все пак е французойка и понесе стоически удара, надявайки се, че нейният любимец би могъл да се размине с отстраняване от турнира. В крайна сметка беше взето решение в полза на местния тенисист, което определено изглежда изключително тенденциозно и той продължи участието си в срещата, но очевидно съдбата си знаеше работата и Офнер съумя да осъществи пълен обрат и да триумфира - 3:6 4:6 7:6(2) 6:2 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандал в Париж: Домакините спестиха дисквалификация на Атман, но и това не беше достатъчно Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос | теренс атман

Коментари





Следвайте ни в Facebook