Скандален Кирьос отпадна от Албот в Делрей Бийч

от в 01:10 на 22.02.2019
В
Раду Албот елиминира Ник Кирьос от турнира в Делрей Бийч след победа с 6:2 3:6 6:3. В по-голямата част от мача австралиецът се държеше, като че ли изобщо не бе заинтересован и фокусиран в срещата, показваше огромна липса на респект спрямо опонента си, експериментирайки с необичайни сервиси на сетбол, както и навлезе в жестоки пререкания с фен, разкритикувал Ник, че не полага никакви усилия на корта. От друга страна, Албот остана концентриран и накрая на двубоя дочака своя момент след поредния необясним спад в играта на Кирьос, говорещ за липса на каквото и да било желание за присъствие на турнира. С тази си победа молдовецът се класира на четвъртфиналите в Делрей Бийч, където той ще срещне Стийв Джонсън.

Още в началото на мача си личеше, че Кирьос не е в оптимално настроение за игра днес, като, макар че потегли в срещата със скоростен нулев сервис гейм, австралиецът много набързо допусна да загуби и двете си следващи подавания, оказвайки се изоставащ с 1:5 гейма за около 15 минути игра.

Албот пък подходи професионално и не се повлия от особеното поведение на опонента си, скоро затваряйки първата част с 6:2 след само 22 минути на корта.

Двамата задържаха безпроблемно подаванията си във втория сет до 2:2, когато австралиецът изостана с 15:40 на сервис.

Първият брейкбол бе отразен, а при втория изглеждаше, че Ник е направил грешка в опит за завършващ удар от бекхенд.

Все пак 64-тият в света поиска ястребовото око, но вече бе заел мястото си на стола за почивка. Топката обаче се оказа добра, което означаваше, че и втората възможност за пробив е заличена, а геймът продължава.

Кирьос изглежда не бе особено доволен от това, а крачейки бавно обратно към линията за сервис, той изрече: ,,В момента не искам да бъда на корта, ако трябва да бъда честен".

В крайна сметка буйният австралиец спечели гейма си, а учудващо в последвалия гейм достигна до цели четири брейкбола, но молдовецът показа здрави нерви и задържа подаването си.

Водейки с 4:3, Ник се сдоби с нови две точки за пробив, като този път реализира втория си брейкшанс, което му даде възможност да сервира за изравняване на сетовете.

Кирьос поведе с 40:0 на начален удар, когато реши да изпробва изключително странен сервис, държейки ракетата наобратно. Той загуби тази точка, но скоро все пак сетовете бяха изравнени.



В почивката между сетовете австралиецът навлезе в ужесточен спор с фен, който упрекна Ник, че не се старае достатъчно. Кирьос започна да се държи нападателно към този субект, пляскайки преждевременно с ръце.



Тъкмо когато изглеждаше, че канберецът се е фокусирал върху мача, след като изигра края на втората част на високо ниво, в началото на третия сет при 2:1 за Албот зрителите станаха отново свидетели на особено поведение.

Тогава Кирьос, изоставайки с 30:40, попита фен от публиката накъде да сервира - по правата или по диагонала, а впоследствие реализира двойна грешка, с което предаде подаването си.

Австралиецът пък не бе притеснен от развитието на последната част от двубоя и бе заснет как танцува на песен на Майкъл Джексън по време на почивката:



Публиката не рядко и освиркваше Кирьос, незадоволена от представянето на нестандартния тенисист.

След пробива в полза на молдовеца двамата задържаха подаванията си абсолютно безметежно до края на срещата, като при 5:3, когато Албот сервираше за мача, канберецът изигра няколко изключително безотговорни удара с непремерена сила, които излязоха в аут, като включително и на мачбола на съперника изигра форхенд ретура си почти ,,стреляйки на сляпо".

С тази грешка Кирьос прекрати разочароващото си представяне в Делрей Бийч, като следващият турнир, на когото той ще участва, е този в Акапулко, който ще бъде изигран през идната седмица.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандален Кирьос отпадна от Албот в Делрей Бийч В

Коментари





Следвайте ни в Facebook