Скандални сцени във Вашингтон: Шаповалов беше дисквалифициран при спорни обстоятелства

от в 09:37 на 03.08.2024
Калоян Соколов

Денис Шаповалов беше дисквалифициран за втори път през своята кариера. Канадецът имаше мечтана седмица на ATP 500 надпреварата във Вашингтон, след като се класира за своя първи 1/4-финал от миналия януари насам и изглеждаше, че ще се завърне в топ 100 на света, но сега дори няма да прибави спечелените точки към своя актив, както и съответните средства към банковата си сметка.

Канадецът изоставаше със сет и 3:5 в тайбрека на втората част в двубоя си срещу Бен Шелтън, когато пропусна опит за минаващ удар и това доведе до 3 мачбола за неговия съперник. Изглежда някой от зрителите е провокирал Шаповалов точно в този момент, като бившият номер 10 не му остана длъжен и го засипа с поредица от цветущи изрази, които не останаха скрити от погледа на главния съдия и той веднага повика супервайзера на корта, като в крайна сметка се стигна до дисквалификацията на канадеца.

Самият Шелтън изобщо не прие с ентусиазъм това решение и се опита да защити своя колега, а решението беше определено като твърде крайно от мнозина.

"Докога ще позволяваме на зрителите да говорят, каквото си искат по наш адрес, а ние очевидно ще бъдем дисквалифицирани и при един лош поглед към тях" - написа Александър Бублик в социалните медии.

Припомняме ви, че Шаповалов беше дисквалифициран през 2017-та, когато тогава 17-годишният тенисист се опита да запрати топка в трибуните, но улучи в окото съдията на стола и това доведе до загубата на Канада срещу Великобритания за Купа "Дейвис".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Скандални сцени във Вашингтон: Шаповалов беше дисквалифициран при спорни обстоятелства Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook