Скандалът около отбора на Русия: Несправедливо ли постъпиха шампионките?

от в 14:23 на 07.11.2021
Диана Андреева

Отборът на Руската тенис федерация при дамите е новият притежател на титлата Billie Jean King Cup. За пети път представителките на страна напускат надпреварата като шампионки, но вместо очакваната положителна реакция след триумфа им над Швейцария, по техен адрес бяха отпратени множество критики. Причината за това е, че минути преди началото на втория мач при единиците, Анастасия Павлюченкова се оттегли от срещата, а на нейно място срещу Белинда Бенчич застана Людмила Самсонова. 

Но дали това е било решение, взето въз основа на умора, възпрепятствала Павлюченкова да играе, или пък е било тактическа стратегия, за да объркат противниците, никой няма да разбере. Но спекулациите около този казус са много, а ето и част от мненията по въпроса: 

"Русия умишлено направи смяна в последния момент, всичко е било планирано." - коментира една от най-титулуваните състезателки в WTA Тура. "На мястото на швейцарския отбор бих подала оплакване, дори бих обявила бойкот. Правилата не позволяват подобни своеволия, трябвяше да им бъде отказана тази промяна." - завърши тя. 

"Неоспорим факт е, че отборът на Русия показа добра игра." - сподели първата ракета на Швейцария Белинда Бенчич пред WTA. И не искам да се оправдавам относно загубата си. Но тяхната постъпка беше наистина грозна. Честността ще победи в крайна сметка - ще се върнем догодина и ще станем шампионки." - каза още Бенчич. 

На страната на Руската тенис федерация застана треньорът на отбора - Владимир Камелзон, който отрече да е имало замисъл в промяната и сподели, че дори не би си й помислил като наставник да разчита на измамата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скандалът около отбора на Русия: Несправедливо ли постъпиха шампионките? Диана Андреева
Теми:  
billie jean king cup | billie jean king cup finals | белинда бенчич | людмила самсонова | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook