Скорошен познайник на Григор е следващият съперник на Андреев в Сингапур!

от в 14:49 на 22.02.2021
Мирела Николова

През днешния ден младата надежда на българския тенис Адриан Андреев осъществи страхотен обрат срещу световния №82 Лойд Харис в двубой от първия кръг на турнира от категория АТР 250 в Сингапур, за да се поздрави с втора победа на професионално ниво в кариерата си. В следващата фаза на надпреварата на нашето момче му предстои сблъсък с младия австралиец Алексей Попирин, който елиминира квалификанта от САЩ Кристофър Юбанкс със 7:6(5) 7:6(5).

В началните минути на мача двамата тенисисти си взимаха подаванията безпроблемно и макар по-късно в сета на няколко пъти да бяха изправени пред възможности за пробив, те съумяваха да се измъкнат от затруднената ситуация и тази част закономерно бе решена в тайбрек. Той също беше изключително оспорван, но един късен минипробив предопредели съдбата на първата част в полза на Попирин. 

Вторият сет не предложи нещо по-различно, като и австралиецът, и американецът запазиха високото си ниво на сервис и не отпускаха лесни точки на противника си в своите подавания. Отново всичко се реши в тайбрек, в който, за разлика от предния, Алексей се откъсна напред в резултата с 5:0 точки. Макар Юбанкс да навакса изоставането си и да спаси четири мачбола, Попирин все пак успя да измъкне този толкова оспорван двубой.

Наскоро най-добрият ни тенисист Григор Димитров срещна именно Попирин на осминафиналите на Murray River Open, където хасковлията се наложи с 6:4 6:7(5) 6:3, а на нас не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци на Адриан Андреев да повтори успеха на Гришо!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скорошен познайник на Григор е следващият съперник на Андреев в Сингапур! Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook